Eğlence

Bu sinema oyuncularının portreleri iPhone ile çekildi – Galeri

Tuğçe Altuğ – Kelebekler

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (IKSV) tarafından düzenlenen ve 17 Nisan tarihine kadar sürecek 37. İstanbul Film Festivali bugün başlıyor. Festival boyunca düzenlenecek etkinlikler sayesinde sinemaseverler 12 gün boyunca festival heyecanını yaşayacak.

Sinemaya gönül veren herkesin ilgisini çekecek söyleşilerden konserlere, tematik sergilerden performanslara, 6-17 Nisan tarihlerinde festival takipçilerinin ajandalarında yerlerini şimdiden alan birçok özel etkinlik arasında Galeri Işık Teşvikiye’de gerçekleşecek Festival Stüdyosu fotoğraf sergisi de bulunuyor.

iPhone’un sinema dünyasında kabul gören araçlardan bir tanesi olduğunu, Steven Soderbergh’in tamamen iPhone 7 Plus ile çekilen son filmi Unsane kanıtlamıştı. Bu filmin prömiyeri geçtiğimiz şubat ayında Berlin Film Festivali’nde gerçekleştirilmişti. İstanbul Film Festivali’nde de iPhone’un bir şekilde yer bulduğunu görüyoruz. İstanbul Film Festivali Direktörü Kerem Ayan, bu yıl Muhsin Akgün’ün gerçekleştirdiği, İstanbul Film Festivali’nin Türkiye Sineması bölümündeki genç nesil oyuncuların portrelerini iPhone ile çekme fikri de buradan çıktığını söyledi. Muhsin Akgün de iPhone’un portre modu ile gerçekleştirdiği çekimlerde özellikle alan derinliğini öne çıkarmaya çalıştığını ifade etti.

Ağırlıklı olarak portre ve performans fotoğrafları çeken Muhsin Akgün, İstanbul Film Festivali için yürüttüğü özel proje kapsamında festivalin Ulusal Yarışma ve Yarışma Dışı bölümlerindeki filmlerde rol alan yeni nesil oyuncuların portrelerini iPhone’un portre modu ile çekti. Öykü Karayel’den Ezgi Mola’ya, Bartu Küçükçağlayan’dan Damla Sönmez’e birbirinden değerli genç oyuncuların portre fotoğraflarının yer aldığı Galeri Işık Teşvikiye?de gerçekleşecek sergi 4-28 Nisan tarihleri arasında, her gün 10.00-18.00 saatleri arasında ücretsiz olarak gezilebilecek. İşte sergide yer alan fotoğraflardan bazıları:

İLGİLİ HABERLER