Eğlence

Siber korsanların son hedefi Kuzey Kore lideriyle dalga geçen oyun oldu

glorious-leader-moneyhorse-games-190115

Kuzey Kore yönetiminin ve bu yönetime sempati duyan siber korsanların mizaha sıcak yaklaştıklarını söylemek pek mümkün değil. Sony’nin büyük tartışma yaratan The Interview’i gösterime sokmama kararı aldığı dönemde Kim Jong-un’u dalgaya almak için Glorious Leader isimli bir oyun hazırlamaya karar veren Moneyhorse Games isimli şirket, uğradığı siber saldırıların ardından çalışmalarını dondurma kararı aldı.

Şirketten yapılan açıklamada siber korsanların oyun verilerini yok ettikleri ve çalışanların bilgisayarlara erişimini engelledikleri belirtilirken, hem oyun üstünde çalışmanın hem de kitle fonlama hedefini tutturmaya çabalamanın imkansız hâle geldiği ifade edildi. Moneyhorse daha önce de çeşitli saldırılara maruz kalmış olsa da, son saldırının şirketi oyunla ilgili planlarını yeniden değerlendirmeye itecek kadar ciddi olduğu anlaşılıyor.

Ancak saldırının ardında Guardians of Peace’in veya Kuzey Kore’nin siber savaş ekibinin olduğunu söylemek için henüz ortada yeterli kanıt bulunmuyor. Moneyhorse Games’e göre, saldırının ardında fırsatçı bir kopyacının olması daha muhtemel gözüküyor. Ortada henüz suçlayacak kimse olmasa da, henüz yayınlanmamış oyunlara dahi siber saldırıların düzenlenmesi dünyada hoşgörünün giderek azaldığını gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER