Teknoloji

Shure MV88+ Video Kit ile telefonu kayıt stüdyosuna çeviriyor

shure mv88+ video kit
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Ses teknolojileri konusunda uzmanlaşan Shure, dünyanın dört bir yanını saran “vlog” akımına kayıtsız kalmayan şirketler arasına katıldı. Şirket, akıllı telefonuyla kendisinin de sıklıkla göründüğü ve konuştuğu videolar çekmek isteyenlere fazlasıyla yardımcı olacak yeni bir set tanıttı. Shure MV88+ Video Kit adını taşıyan bu set, daha önce iPhone için çıkarılan MV88 mikrofonun devamı olarak tanımlanıyor.

Yeni versiyonda da orijinal versiyonda olduğu gibi görünen bir yoğunlaştırıcı mikrofon bulunuyor. Ancak bu mikrofona Manfrotto Pixi tripod, evrensel bir telefon sıkıştırıcısı ve Lightning ya da USB-C girişli cihazlara bağlanmayı sağlayacak kablolar eşlik ediyor. Sesi doğrudan denetlemek isteyenler için kulaklık jakı da konvektörler arasında bulunuyor. Tüm pakete sahip olmak için 249 dolar ödemek gerekiyor.

Shure MV88+ Video Kit için belirlenen fiyat, seti hobi amaçlı kayıt yapanlardan ziyade profesyonellere daha uygun bir çözüm hâline getiriyor. Shure’dan yapılan açıklamada MV88+’ın vlog ve podcast kaydının yanı sıra sokak röportajı gibi işler için de çok uygun olduğu belirtildi. Selefinden farklı olarak Android cihazlarla da uyumlu olan MV88+, şu an için bu cihazlarda video kaydı için destek vermiyor.

Shure MV88+ Video Kit, ilk bakışta ergonomik açıdan rahat bir görüntü vermiyor. Tripod aynı zamanda bir tutacak olarak da kullanılabilse de, selfie çubuğu şeklinde bir uzatmanın mümkün olmaması ve mikrofonun sesleri alması gerekliliği, mesafeyi iyi ayarlamayı zorunlu kılıyor. Yine de, Shure ve mikrofonlar konusundaki uzmanlığı, MV88+ Video Kit’in en büyük avantajı olacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER