Eğlence

Shogun kısa süre içinde 9 milyon izlenme sayısına ulaştı

shogun disney+

27 Şubat’tan itibaren Disney+’ta yayınlanmaya başlayan mini dizi Shogun, henüz ilk 3 bölümü yayınlanmasına rağmen tarihi bir rekorla açılışını yaptı. 10 bölümlük destansı tarihi savaş dizisi, dünyada Disney+’ta yayınlanmasıyla birlikte 9 milyonluk izlenme sayısına ulaştı. Yayına girmesinden itibaren 6 günlük zaman diliminde bu veriye ulaşan dizi, The Bear’ın 2. sezonu ile The Kardashians’ın ilk sezonunun rekorunu geçti.

Shogun, 1600 yılında, yüzyıla şekil veren bir iç savaşın başlangıcında Japonya’da geçiyor. Hiroyuki Sanada’nın yapımcılığını üstlendiği dizide, Vekiller Konseyi’ndeki düşmanları ona karşı birleşirken, hayatı için savaşan Lord Yoshiii Toranaga’nın hikayesine tanıklık ediyoruz. 

Gizemli bir Avrupa gemisinin, yakındaki bir balıkçı köyünde karaya oturmuş halde bulunduğu dizide, geminin İngiliz pilotu John Blackthorne, Toranaga’nın güç dengelerini değiştirmesine yardımcı olabilecek ve Blackthorne’un düşmanları olan Cizvit rahipleri ile Portekizli tüccarların güçlü nüfuzunu yerle bir edebilecek sırlar taşımaktadır.

Shogun yeni bölümleriyle her salı Disney+’ta ekranlara geliyor

Her salı günü yeni bölümüyle Disney+’taki yerini alan Shogun, türler arası etkileyici geçişi, göz dolduran prodüksiyonu, çarpıcı senaryosu ve oyunculuk performanslarıyla seyircilere güçlü bir seyirlik sunuyor. John Blackthorne’u canlandıran Cosmo Jarvis’in yanı sıra dizide, bir ABD yapımı için benzeri görülmemiş, çokça hayranları olan ve beğenilen bir Japon oyuncu kadrosu yer alıyor. Rekor kıran bu başlangıcın ardından dizinin daha geniş kitlelere ulaşması da sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER