Teknoloji

Shazam Wear OS uygulaması için kapsamlı güncelleme yayınlandı

shazam wear os

Apple’ın sahibi olduğu Shazam, Wear OS uygulaması için kapsamlı bir güncelleme yayınladı. Yenilenen uygulama, akıllı saatin telefon uygulamasına ihtiyaç duymadan şarkıları tanımasını mümkün kılıyor.

Akıllı saat internete bağlı olmasa bile Shazam çalan şarkıyı kaydedebilecek. Kullanıcı internete bağlandığında tanıma işlemi otomatik olarak gerçekleştirilecek ve çalan şarkının bilgileri sunulacak.

Son olarak, Shazam’la tanınan şarkılar artık cihazlar arasında gerçek zamanlı şekilde senkronize edilcek. Ancak bunun için kullanıcıların öncelikle uygulamaya giriş yapması gerekiyor. Google hesabı ile girişi tercih etmeyenlerin öncelikle Android telefonlarında Shazam uygulamasını açmaları gerekiyor.

Shazam Wear OS başlatılır başlatılmaz çalan müziği dinlemeyecek

Daha önce uygulama açıldığında otomatik olarak müzik dinlemeye başlıyordu. Artık ekrandaki Shazam ikonuna dokununca uygulama çalan şarkıyı dinlemeye başlıyor. Ana sayfada aşağıya doğru kaydırma yapılınca uygulamanın tanıdığı son şarkı ve oturum açma seçeneği gösteriliyor. Shazam ile tanınan şarkıların sanatçısı ve arka plan resmi de akıllı saat ekranında görülebiliyor.

Shazam Wear OS uygulamasına tek dokunuşla şarkı tanımayı başlatacak bir komplikasyon eklenmesi kullanıcı talepleri arasında yer alıyor. Halihazırda saat kadranına Shazam ikonu eklenebiliyor. Ancak şarkı tanıma işlemini başlatmak için ekrana iki kere dokunmak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER