Eğlence

Shazam kullanıcılarına gidebilecekleri konserler önerecek

apple shazam

Apple, Shazam iOS uygulamasına “Konserler” isimli yeni bir bölüm ekledi. Bu yeni özellik, kullanıcılara gidebilecekleri konserler öneriyor. Shazam konser önerilerini “Sizin İçin” ve “Popüler” başlıklı iki kategori altında sunuyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde önerileri konum bazlı olarak daraltabilecek ve gitmek istedikleri konserleri kaydedebilecek.

Bu yeni bölümde konser mekanıyla ilgili bilgiler ve konser biletlerinin satın alınabileceği bağlantılar bulunuyor. Sekmedeki konserlerden biri seçildiğinde bu konser Shazam içinde kaydedilebiliyor ve hatta takvime etkinlik olarak eklenebiliyor. Buna ek olarak, konser verecek grup veya müzisyenin şarkıları da Shazam tarafından listeleniyor. Kullanıcılar bu liste üzerinden seçtikleri şarkıyı Apple Music veya Spotify’da dinleyebiliyor.

Konser verileri, Apple ile 2022’de lisans anlaşması imzalayan Bandsintown’dan geliyor. Bandsintown verilerini Spotlight aramalarında, Apple Music ve Harita uygulamalarında da görmek mümkün oluyor. Ancak konser bilgilerinin en kolay göründüğü yer olarak Shazam biraz daha öne çıkıyor.

shazam konser

Shazam konser bilgilerinin en kolay görüntülendiği Apple servisi

Örneğin, Apple Music’te konser bilgileri Set Lists menüsü altındaki Göz At sekmesinde yer alıyor. Spotlight aramasında ise kullanıcılar sanatçı kartına dokunup aşağıya doğru kaydırma yaptıklarında konserleri görebiliyor. Shazam konser bilgilerini kolay erişilebilen özel bir sekmeye yerleştirerek Apple servisleri arasında ayrıcalıklı bir yer elde ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER