Teknoloji

Sharp UD20 4K UHDTV Avrupa ve Büyük Britanya’da satışa sunuluyor

sharp-ud20-4k-uhd-tv-030914

Sharp 4K televizyonu UD20’yi Büyük Britanya ve Avrupa’da piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Sharp UD20 sadece ultra yüksek çözünürlüklü 4K panelle değil, aynı zamanda sertifikalı THX ses desteğiyle geliyor. Bu, Sharp’ın söylediğine göre sinema kalitesinde ses ve görüntülerin elde edileceği anlamına geliyor.

UD20’de 3840 x 2160 piksel çözünürlüklü LCD UHD Rich Colour Display panel bulunuyor. Bu panel geleneksel TV ekranlarının sahip olduğundan yüzde 23 daha geniş bir renk gamına sahip. İşlemci tarafına baktığımızda Sharp’ın Super High Resolution Image Engine (Süper Yüksek Çözünürlüklü Görüntü İşlemcisi) teknolojisinin 1080p görüntüleri 4K UHD’ye yükselttiğini görüyoruz. Yerel Kontrast Kontrol teknolojisi de piksel piksel geliştirme yapıyor, böylelikle daha karanlık sahnelerde daha berrak görüntüler elde ediliyor.

Ses kalitesi de dahili Yamaha AudioEngine teknolojisi sayesinde sunuluyor. Sharp için stil de önemli, bunun yansımasını sadece 10 mm. kalınlığındaki ekran çerçevesinde görebiliyoruz.

Smart TV tarafında Sharp’ın Aquos Net+ portalı bulunuyor, buradan YouTube ve benzeri akıllı TV uygulamalarına erişilebiliyor. Ayrıca TV, Aquos Remote Lite Android uygulaması sayesinde akıllı telefon üzerinden de kontrol edilebiliyor.

Sharp UD20 Miracast, DLNA desteklerine ve dört adet HDMI girişine sahip. HDMI 2.0 desteği sayesinde 60fps’ye kadar görüntü desteği de sunuluyor, böylelikle PS4 ve Xbox One için de ideal hâle geliyor.

İLGİLİ HABERLER