Teknoloji

Sharp koronavirüs nedeniyle TV fabrikasında yüz maskesi üretecek

sharp tv

Sharp, koronavirüs salgını nedeniyle yüz maskelerine olan talebin artması nedeniyle Japonya’daki TV fabrikalarından birinde maske üretecek. Associated Press’in haberine göre; Sharp’ın bu iş için seçtiği fabrika, Kameyama şehrinde bulunuyor. Şirket söz konusu fabrikada LCD panel üretimi ve TV montajı gerçekleştiriyor.

Sharp, mart ayının sonuna kadar günde 150 bin yüz maskesi üretir hâle gelmeyi hedefliyor. Uzun vadeli hedef ise günlük üretilen maske sayısının 500 bine kadar çıkması. Sharp’ın Kameyama’daki fabrikayı maske üretimi için seçmesinin temel nedeninin tesisin yüksek temizlik standartlarını karşılaması olduğu belirtildi.

Foxconn’un sahibi olduğu Sharp’ın henüz maskeler için fiyat ve dağıtım planı belirlemediği de gelen haberler arasında yer alıyor.

Yüz maskesi kullanımı, Japonya’da sıra dışı bir durum değil. İnsanlar özellikle kış aylarında gripten korunmak için bu maskeleri kullanıyor. Ancak koronavirüs salgınının ortaya çıkmasıyla birlikte bu maskeleri bulmak zorlaşmış durumda. Japonya’da pek çok mağazada kullanıcıların bir kutu yüz maskesi almasına izin veriliyor. Dünya genelinde pek çok ülkede yüz maskesi bulmanın zorlaştığını ve maskelerin adeta karaborsaya düştüğünü belirtmekte fayda var.

Ancak doktorlar, bu yüz maskelerinin insanları koronavirüse karşı korumayacağını dile getiriyor. Bu doktorlardan biri olan ABD Sağlık Dairesi Başkanı Jerome Adams, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Gerçekten millet, MASKE ALMAYI BIRAKIN! Bu maskeler insanları koronavirüsten koruma konusunda etkili değil. Ancak sağlık hizmeti sağlayıcıları bunları hasta insanların bakımı için tedarik etmezse, bu onları ve topluluklarımızı risk altına atabilir.”

Dünya Sağlık Örgütü’nün talimatlarında da sağlıklı insanların sadece koronavirüs bulaştığından şüphelenilen  bakımını üstlenmeleri durumunda maske takmaları gerektiği belirtiliyor. Ancak semptomları gösterdiği düşünülen kişilerin de yüz maskesi takarak ve sık sık el yıkayarak virüsün yayılmasını yavaşlatabileceği ifade ediliyor.

Sharp, TV fabrikasında yüz maskesi üreterek bir ihtiyacı karşılayacak gibi görünüyor. Bu ihtiyacı karşılarken şirketin kendine ne kadar çıkar sağlayacağı ise zamanla anlaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER