Teknoloji

Sennheiser CX 400BT daha uygun fiyatla yüksek kaliteli ses deneyimi sunacak

Sennheiser CX 400BT

Kulaklık üreticileri, bir süredir tamamen kablosuz kulaklık modellerine ciddi şekilde eğilmiş durumda. Sennheiser ise pazardaki rakiplerinin önemli kısmından daha farklı bir yaklaşım içinde. Şirket şimdiye kadar sadece Momentum True Wireless (MTW) kulaklığının iki versiyonunu çıkarmıştı. Son olarak mart ayında MTW 2’yi kullanıcılarla buluşturan şirket; daha gelişmiş pil ömrü, aktif gürültü engelleme ve daha güvenilir kontroller gibi özellikler sunmuş ve buna rağmen 299.95 dolarlık satış fiyatını değiştirmemişti. Sennheiser CX 400BT adını verdiği yeni kulaklığıyla benzer özelliklerin büyük kısmını 100 dolar daha uygun fiyatla sunuyor.

Sennheiser’den verilen bilgiye göre, CX 400BT’de MTW 2’de de bulunan 7 mm’lik dinamik sürücüler mevcut. Şirket, bu sürücünün “derin baslar, doğal orta sesler ve temiz, detaylı tizler” konusundaki yeteneğine özellikle vurgu yapmıştı. Sürücünün CX 400BT’de de bu performansı sürdürüp sürdürmediği merak ediliyor. Kullanıcılar, CX 400BT için de Smart Control uygulaması üzerinden ses deneyimini kişiselleştirebilecek.

CX 400BT’de her bir kulaklık topuzunun üstünde dokunmatik kontrol alanları bulunuyor. Kullanıcılar buradaki kontrol seçeneklerini de kendilerine özel hâle getirebiliyor. Ses kontrolü, gelen arama yanıtlama, sesli asistanı aktive etme gibi işlemler sadece kulaklığa dokunarak yapılabiliyor.

Sennheiser CX 400BT kablosuz kulaklık tanıtıldı

Hâlihazırda piyasada satılan pek çok tamamen kablosuz kulaklıkta olduğu gibi, CX 400BT’de de ortam gürültüsünü azaltan mikrofonlar mevcut. Böylelikle görüşmelerde ve sesli komutlarda sesin berrak biçimde aktarılması sağlanıyor. 7 saate kadar pil ömrü vadeden Sennheiser, şarj kutusuyla bu sürenin üzerine 20 saat daha ekleneceğini belirtti. CX 400BT ile MTW 2 arasındaki en önemli fark olarak yeni modelde aktif gürültü engelleme özelliğinin olmaması öne çıkıyor.

Sennheiser CX 400BT kablosuz kulaklık tanıtıldı

Sennheiser CX 400BT, 15 Eylül’de siyah ve beyaz renk seçenekleriyle satışa sunulacak. Kulaklık ABD’de 199.95 dolar, Avrupa’da ise 199 avro karşılığında satılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER