Teknoloji

Seagate Barracuda SSD genel kullanıcıya hitap ediyor

seagate barracuda ssd
seagate barracuda ssd
Seagate Barracuda SSD

Seagate depolama konusunda adı fazlasıyla bilinen bir isim. Ancak bu şirketin temel odak alanı bireysel tüketicilere yönelik sabit disk sürücüleri ve kurumlara yönelik flaş depolama çözümleri olmuştur. Şimdi şirket bireysel tüketicilere yönelik yeni bir SSD çözümüyle karşımıza çıkıyor. Böylelikle geleneksel PC ve dizüstü bilgisayarlara daha fazla depolama alanı sunma noktasındaki ilgisini yenilediğini işaretlerini veriyor.

Yeni Barracuda SSD’nin teknik özellikleri onu daha yeni ve hızlı NVMe tür sürücülere nazaran temel SATA sürücü olarak konumlandırıyor. Yani, çok yüksek hızlara ulaşamayacak, ancak 2018 model masaüstü bilgisayarlar için makul bir seçenek olmayı sürdürecek.

250 GB ve 2 TB arasında değişen kapasitelerde depolama alanlarıyla sunulan bu sürücünün en önemli özelliği çok pahalı olmaması. Yurt dışı fiyatlarından bahsedecek olursak, en küçük model 74 dolara, en büyüğü olan 1 TB ise 229.99 dolara alıcı buluyor.

Seagate Barracuda SSD‘nin satışına yurt dışında Amazon üzerinden, kısıtlı sayıda ürünle başladı. Şirketin belirttiğine göre, eylül ayında dünyanın dört bir yanında bulmak mümkün olacak.

İLGİLİ HABERLER