Teknoloji

Seagate One Touch ile taşınabilir disklere renk getiriyor

seagate one touch

Taşınabilir disklerin teknik kapasiteleri görselliklerinin önünde olsa da, bu durum üreticileri farklı şeyler denemekten alıkoymuyor. Söz konusu üreticilerden biri olan Seagate, One Touch adını verdiği yeni SSD serisinde kumaş kaplamayı ve farklı renklerdeki kamuflaj desenlerini kullanıcıların karşısına çıkarıyor.

One Touch’ın siyah veya beyaz renkli seçeneklerinde taşınabilir diskin yüzeyi kumaşla kaplanıyor. Kamuflaj deseninde ise yeşil, gri, mavi ve pembe renk seçenekleri sunuluyor. Seagate’in hamlesi standart bir pazarlama numarası gibi görünse de, bunun sıradan disklerden sıkılanlar için cezbedici bir yönü olduğu söylenebilir.

Görsel bakımdan farklı bir yerde duran One Touch, hız konusunda ise aynı farkı yaratamıyor. 400 MB/sn. sıralı okuma ve yazma hızına sahip olan taşınabilir disk, USB-C yerine USB 3.0 ile cihazlara bağlanıyor. One Touch serisinin yoğun işlerden ziyade günlük yedekleme ve dosya transferi için uygun bir seçenek olduğu söylenebilir.

Seagate One Touch SSD ne zaman çıkacak, fiyatı ne kadar?

Seagate One Touch ekim ayında satışa sunulacak. 500 GB kapasiteli versiyonun fiyat etiketinde 105 dolar yazacak. 1 TB depolama alanı isteyenlerin ise 200 dolar ödemesi gerekecek. Özel versiyonu isteyenler ise 110 dolar karşılığında 500 GB depolama alanına sahip olabilecek.

İLGİLİ HABERLER