Manşetler

Scanner Pro 6 iPhone ile doküman taramayı çok kolaylaştırıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Eğer bugünlerde bir doküman taramaya ihtiyacınız varsa, elinizde iki seçenek var: Ya şansınız yaver gidecek ve bir tarayıcı cihaz bulacaksınız ya da akıllı telefonunuzun kamerasını kullanacaksınız. Artık çoğu kişi ikinci seçeneği tercih ediyor, ancak bu seçenekte yardımcı olan uygulamalar hantal ve ağır işleyen tabiatta olabiliyor, bazı zamanlarda okunamayan görüntüler ortaya çıkabiliyor. Scanner Pro uygulamasının yeni çıkan son versiyonu bu problemlerden muzdarip olmuyor, hatta doküman taramayı kolaylaştıracak birtakım akıllı seçenekler de içeriyor.

Scanner Pro 6 temel seviyede gerçekten iyi bir tarama uygulaması. Dokümanı mükemmel şekilde hizalamanıza gerek yok, çünkü uygulama doküman kenarlarını tanıyor ve buna göre sonuç görüntüyü mükemmel bir dikdörtgen içine yerleştiriyor. Parlaklık ve kontrast da uygun şekilde ayarlanıyor, böylelikle epey loş bir odada doküman çekimi yapsanız bile, taradığınız kağıt üstünde nelerin yazılı olduğu rahat şekilde görülecektir. Üstelik taramaya başlamak için ekrana tıklatmanıza gerek yok, Scanner Pro 6 telefonun kamerası önünde nelerin olduğunu otomatik olarak anlıyor ve anında kaydediyor. Bu da birden fazla dokümanı daha hızlı taramanızı sağlayacaktır.

Aslında Evernote’un Scannable veya Microsoft’un Office Lens uygulamalarıyla da benzer işleri gerçekleştirebilirsiniz. Ancak Scanner Pro’yu farklı kılan nokta Scan Radar adlı yeni özelliği. Scan Radar bir şeyler taramak için uygulamayı açma ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Bunun yerine telefonun kamerasını kilit ekranından açmak ve dokümanın fotoğrafını çekmek yeterli. Uygulamayı daha sonra açtığınızda tarama işlemi için yeni bir dokümanın sizi beklediği hatırlatılacak. Scanner Pro 6’nın rakipleri ücretsiz olabilir, ancak Scan Radar işlevi doküman tarama işlemini sıklıkla yapanlar için verilen paraya değecek bir özellik gibi görünüyor.

Dropbox, Google Drive, Evernote, One Note ve One Drive gibi servislerle entegrasyona sahip olan Scanner Pro 6 uygulaması yapılan taramaların e-posta veya faks yoluyla gönderilmesini veya baskı alınmasını da sağlıyor.

Scanner Pro 6 App Store üzerinden 6,49 TL’lik fiyat etiketiyle sunuluyor. Bu fiyat kısa bir süre için sunulan, yüzde 50 indirimli bir fırsat. Eğer uygulamanın daha eski bir versiyonuna sahipseniz, o hâlde bu son sürümü ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER