Teknoloji

SanDisk 400 GB kapasiteli microSD kartı ile rekor kırıyor

sandisk 400 gb microsdÇoğu akıllı telefon üreticisi cihazlarının depolama alanının microSD kart yuvaları aracılığıyla 2 TB’ye kadar çıkarılabildiğini söylüyor. Ancak piyasada o kadar yüksek kapasiteye sahip bir bellek kartı henüz bulunmuyor. Yine de, o noktaya doğru yavaş yavaş ilerlediğimizi söylememiz mümkün.

SanDisk, 400 GB kapasiteli microSD kartını duyurdu. Bu kart, microSD kart formatı için dünyanın en yüksek depolama kapasitesine sahip ürün olma özelliğini taşıyor.

SanDisk’in 400 GB’lık canavarı en büyük olmakla kalmıyor, geçen yıl Samsung’un elinde olan 256 GB’lık rekoru hatırı sayılır bir farkla geride bırakmayı başarıyor.

Teknik detaylarla devam edecek olursak, 400 GB kapasiteli kart 100 MB/s’ye varan veri transfer hızlarını sunuyor. SDXC UHS-I sınıfındaki bu kart App Performance Class A1 cihazı niteliğini de taşıyor. Yani, uygulamaları da çalıştırabiliyor.

Her ultra yüksek kapasiteli kart gibi, SanDisk’in 400 GB kapasiteli kartı da epey yüksek bir fiyattan pazara girecek. 250 dolarlık yurt dışı satış fiyatına sahip olan bu depolama biriminin ne zaman satışa sunulacağı ise henüz açıklanmadı.

İLGİLİ HABERLER