Teknoloji

Sanatçılar artık Spotify üzerinden ürün satışı gerçekleştirebilecek

Spotify sanatçıların platformu kullanarak kendilerine ait ürünleri satışını mümkün hale getirerek e-ticaret dünyasının kapılarını araladı. Sanatçılara ekstra gelir sağlama konusunda yardımcı olmak isteyen Spotify, e-ticaret odaklı bu son hamlesinde Topspin isimli bir şirketle işbirliği yapıyor.

spotify-urun-satis-210114

Halihazırda 24 milyon kullanıcısı bulunan Spotify, ürün satış özelliğini geçtiğimiz aylar içinde bazı sanatçılarla test etmiş ve sonuçları ”fantastik” olarak nitelemişti. Sanatçıların Spotify üzerinden ürün satışı gerçekleştirmek için öncelikli olarak bir Topspin ArtistLink hesabı oluşturması gerekiyor. Bu hesabı oluşturanların sanatçıyla bağını kanıtlamak adına hesabı sanatçının sosyal medya platformlarındaki hesaplarından biriyle bağlaması ya da Topspin’e e-posta aracılığıyla ulaşması isteniyor.

Gereken onayların alınmasının ardından sanatçılar görüntü, başlık, tanım ve URL ekleyerek satmak istedikleri ürünü mağazalarına yerleştirebiliyor. 28 saat içinde Spotify tarafından ürüne onay verilmesinin ardından ürün Spotify’da görünür hale geliyor. Bir seferde mağazaya sadece üç ürünün mağazaya yerleştirilebildiğini belirtmekte fayda var.

Spotify’ın bütün bu süreçten herhangi bir komisyon almamasıysa işin en ilginç yanlarından biri olarak göze çarpıyor. İlk etapta ABD, Birleşik Krallık, İrlanda, Avusturalya, Yeni Zelanda, Danimarka, İsveç, Norveç ve İzlanda’da faaliyete geçen özelliğin kapsamının ilerleyen dönemde genişletilmesi planlanıyor.

İlgili >> Spotify

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER