Teknoloji

Samsung’dan orta sınıf Galaxy telefonu: Galaxy S Advance

Samsung yeni bir orta sınıf Android akıllı telefonu tanıttı. Galaxy S Advance olarak adlandırılan bu akıllı telefonda 4 inç, WVGA çözünürlüklü Super AMOLED ekran, 1 GHz’lik çift çekirdekli işlemci ve Samsung’un Hub adını verdiği müzik, e-kitap ve oyun servisleri yer alıyor. 5 megapiksel kamera, 768 MB RAM gibi teknik özellikler de barındıran bu telefon Android 2.3 Gingerbread ile yüklü geliyor.

Samsung Galaxy S Advance Apple’ın iPhone’umu Bul servisine benzer bir uzaktan izleme ve güvenlik uygulaması olan Find My Mobile’ı da barındırıyor. Bu uygulama sayesinde Galaxy S Advance web tabanlı arayüz sayesinde uzaktan bulunabiliyor, 16 GB’lık dahili belleğinin içinde yer alanlar silinebiliyor veya telefon başkalarının erişimine kapatılacak şekilde kilitlenebiliyor. Samsung Galaxy S Advance’in önünde 1.3 megapiksel kamera yer alıyor. 14.4 Mbps HSPA desteği de telefonda mevcut. Her Galaxy cihazı gibi Galaxy S Advance de TouchWiz kullanıcı arayüzü yüklü şekilde geliyor.

Samsung Galaxy S Advance gelecek ay ilk olarak Rusya’da piyasada olacak. Sonrasında Avrupa, Afrika, Orta Doğu, Uzakdoğu, Güneybatı Asya, Latin Amerika ve Çin’e gidecek. Türkiye de muhtemelen listede yer alıyordur.

İlgili – Engadget

İLGİLİ HABERLER