Teknoloji

Samsung Tizen işletim sistemli yeni telefonu Z3’ü tanıttı

samsung-z3-141015-1

Android’e olan bağımlığını azaltmaya çalışan Samsung, “Tizen” isimli kendisine ait mobil işletim sistemini geliştirmişti. Güney Koreli şirketin Tizen işletim sistemli ilk telefonu olan Samsung Z1, iyi bir satış performansı sergilemişti. Tıpkı Z1 gibi, yeni Tizen telefonu Samsung Z3’ün de ilk durağı Hindistan oldu. Hindistan ve benzeri gelişmekte olan pazarlar, Samsung’un mobil işletim sisteminin yoğun ilgi gördüğü noktalar arasında yer alıyor.

Uygun fiyatlı bir akıllı telefon olan Samsung Z3, selefi Z1’e kıyasla önemli iyileştirmeler barındırıyor. Samsung Z3’ün ön yüzü Z1’e bir hayli benziyor. Ancak arkaya bakıldığında Z3, kavisli köşeleriyle dikkat çekiyor.

Samsung Z3’te 5 inç HD Super AMOLED ekran, 1.3 GHz dört çekirdekli işlemci ve 1 GB RAM bulunuyor. 8 megapiksel arka kameraya ise 5 megapiksel ön kamera eşlik ediyor. Sadece 8 GB dahili hafıza sunan Samsung Z3’te 128 GB’ye kadar microSD desteği bulunuyor. Bağlantı kısmında Samsung Z3 Bluetooth, GPS, GLONASS ve Wi-Fi ile birlikte geliyor.

Samsung Z3’ün 2600 mAh kapasiteli pilinin ömrü Ultra Güç Koruma Modu sayesinde biraz daha azalıyor. Ultra Veri Koruma Modu ise gelen ve giden internet trafiğini sıkıştırıyor. Kutusundan Tizen 2.3 ile çıkacak telefon, kısa süre içinde Tizen 2.4 sürümüne yükseltilecek. Hindistan’da bu ay içinde satışa çıkacak Samsung Z3’ün fiyat etiketinde 8490 rupi (383 TL) yazacak.

İLGİLİ HABERLER