Teknoloji

Tizen işletim sistemli Samsung Z1’e ait yeni fotoğraflar internete sızdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung-z1-220214

Samsung’un Tizen işletim sistemini akıllı telefonlara taşıma planının ilk hamlesi olarak gösterilen Samsung Z1, halen resmiyet kazanmış değil. İlk dedikodulardaki çıkış tarihinde gözler önüne çıkmayan Samsung Z1, sızan fotoğraflarla kendini göstermişti. Çıkış tarihinin gecikmesiyse Samsung Z1’e ilişkin yeni sızıntıların gün yüzü görmesini sağlıyor.

Güney Koreli şirketin Tizen işletim sistemli akıllı telefonu için “Z1” ismini seçmesi aynı anda hem uygun hem de yanlış bir seçimmiş gibi gözüküyor. Bir yanıyla piyasaya sürülmeyen Samsung Z’ye saygı duruşunda bulunan Samsung Z1, bir yanıyla da hiç piyasaya sürülmemiş bir akıllı telefona saygı duruşunda bulunarak kaderi zorladığı izlenimini uyandırıyor. Daha önceki Tizen modelleriyle kendisine hedef olarak üst segmenti seçen ancak iki kez yere çakılan Samsung, bu sefer çıtayı daha düşük tutarak finansal riskleri de minimuma indirme yolunu seçmişe benziyor.

Özellik listesine bakıldığı zaman Samsung Z1’in en etkileyici cihazlar arasına girmeyeceği açıkça gözüküyor. Samsung Z1’de 800 x 480 piksel çözünürlüğünde 4 inç ekran bulunuyor. Cihaza gücünü ise Spreadtrum tarafından üretilen 1.2 GHz, çift çekirdekli işlemci sağlıyor. Bu işlemciye 512 MB RAM eşlik ediyor. 3.2 megapiksel arka kamerayı ise VGA ön kamera tamamlıyor.

samsung-z1-tizen-221214

İnsanları Samsung Z1 almaya teşvik edecek ana faktör ise özelliklerden ziyade bugüne kadar akıllı telefon pazarında test edilmeyen Tizen işletim sistemi olacak gibi gözüküyor. Sızan ekran görüntülerine bakıldığında Samsung’un Tizen’i TouchWiz arayüzüne ait unsurlarla buluşturmak istediği görülüyor. Bu durumun Samsung’un amaçladığı gibi kolay geçiş mi sağlayacağı yoksa kafa mı karıştıracağı ise Samsung Z1 piyasaya çıkınca anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER