Teknoloji

Samsung yuvarlak ekranlı Gear saatinin ipucunu verdi

samsung-gear-yuvarlak-ekran-250415-1Samsung gelecek Gear akıllı saatinin yuvarlak ekranlı olacağını resmen doğruladı. Web sitesinde yeni SDK’nın çıkışını duyuran Samsung, katılmak isteyen geliştiriciler için de bir bağlantı paylaştı. Ancak sadece kelimelerle sınırlı kalmayan şirket, yeni nesil Gear akıllı saati olması beklenen yuvarlak ekranlı cihazın görselini de açık etti.

Samsung’un hâlihazırda çeşitli akıllı saatleri mevcut ve bunlar genellikle kare ekranla gelmiş durumda. Son olarak kendi başına bir telefon gibi kullanılabilen ve Tizen tabanlı işletim sistemiyle çalışan Gear S’i görmüştük. Gelecekteki Gear’ın da muhtemelen bu cihazın ayak izlerini takip etmesini, Android Wear yerine Samsung’un kendi geliştirdiği işletim sistemini kullanmasını bekliyoruz. Zaten Samsung’un yayınladığı SDK’nın ne amaç için olduğunu da açık şekilde görüyoruz.

Samsung’un akıllı saatlerinin Galaxy serisi akıllı telefonlarla tasarım anlamında bağlantıları bulunuyor. Yeni nesil yuvarlak ekranlı Galaxy telefonunun da benzer çizgi izleyip izlemeyeceğini göreceğiz. Doğrusu metal bir gövdeye ve cam kaplı bir ön yüze sahip akıllı saat görmek fena olmaz.

Fotoğraftaki saatle birlikte çeşitli iş ortaklarının uygulamaları da ön plana çıkarılıyor. CNN, Yelp, Baidu, FidMe ve Apposter gibi isimleri yuvarlık ekranlı Samsung Gear saatinde göreceğiz gibi görünüyor.

samsung-gear-yuvarlak-ekran-250415-2

Sızan detaylar yuvarlak ekranlı Gear’ın çalışmak için bir telefona ihtiyaç mı duyacağı, yoksa kendi başına iş göreceği konusunda herhangi bir fikir vermiyor.

Belki de yuvarlak Gear saati önümüzdeki sonbaharın başında tanıtılması beklenen Galaxy Note 5 ile birlikte görürüz. Geçtiğimiz son iki yılda IFA fuarlarında Galaxy Note telefonlarının Gear akıllı saatlerle birlikte sahne aldığına tanık olmuştuk. Bu yıl da aynısını görebiliriz.

İLGİLİ HABERLER