Teknoloji

Samsung yöneticisinden Nexus Prime ile ilgili ipuçları

İngiltere merkezli ve Türkiye’de de yayınlanan elektronik ürün dergisi T3, Samsung Galaxy S II’yi yılın telefonu ödülüne layık gördü. Samsung İngiltere Satış Direktörü Andrew Glass ödülü almak için ortaya çıktığı sırada Google’ın bir sonraki telefonunun adını da açıkladı. Glass, telefonun adının Nexus Prime olacağını söyledi.

Zaten Samsung ve Google’ın ortak telefonunun adının Nexus Prime olacağını bekliyorduk, ancak doğrusunu söylemek gerekirse son birkaç gündür zikredilen “Galaxy Nexus” adı da kafa karıştırmıyor değildi. Glass, bu telefonu çok yakında göreceğimizi söyledi: “Nexus Prime’ın tanıtımını çok yakında göreceksiniz ve piyasaya tahmin ettiğinizden çok daha önce çıkacak.”

Samsung ve Google’ın ortaklaşa geliştirdiği Nexus Prime’ın Android Ice Cream Sandwich yüklü ilk telefon olması bekleniyor. Aslında bu telefon iki şirketin dün gerçekleştireceği bir Unpacked etkinliğiyle tanıtılacaktı, ancak Steve Jobs’un ölümünün ardından ortamın bir duyuru için uygun olmadığı gerekçesiyle bu toplantı ertelendi. Tabii, ertelemenin Android Ice Cream Sandwich’te yapılması gereken son dakika değişikliklerinin yetişmemesiyle ilgili olduğu da söyleniyor.

Nexus Prime’ın tanıtımı aynı zamanda Google’ın mobil işletim sistemi Android’in bir sonraki büyük sürümü Ice Cream Sandwich’in de tanıtımı anlamına geliyor. Ice Cream Sandwich ile birlikte Gingerbread ve Honeycomb yakınsayacak, tek bir sürüm hem akıllı telefon, hem tablet hem de Google TV set üstü cihazlarında çalışacak.

İlgili – T3

İLGİLİ HABERLER