Teknoloji

Samsung Windows Güncelleme engellemesini birkaç gün içinde kaldıracak

samsung chatgpt

samsung-logo-280514

Samsung’un dizüstü bilgisayarlarına yerleştirdiği ”SW Updater” isimli özel platformun Microsoft’un Windows için oluşturduğu varsayılan güncelleme sistemini engellediği hafta içinde ortaya çıkmıştı. SW Updater’ın engellemesi kullanıcıların Windows Güncellemesini manuel olarak takip etmesini zorunlu hâle getirirken, bu durumun bilgisayarları güvenlik açısından daha korumasız kıldığına dikkat çekilmişti. Windows Güncellemesini otomatik olarak engellemediğine öne süren Samsung, uygulamanın tercihler doğrultusunda gerçekleştirildiğini iddia etti.

Gelen son haberler ise Samsung’un ilk duruşundan taviz verdiğini gösteriyor. Venture Beat’e yapılan açıklamada, birkaç gün içinde SW Updater’ın bildirim süreci için bir yama yayınlanacağı ve kullanıcıların tavsiye edilen otomatik Windows Güncellemesi ayarlarına dönüş yapacağı belirtildi.

Microsoft, Windows Güncellemesini Windows’un yeni versiyonlarının dağıtımını gerçekleştiren bir araç olarak kullanıyor. Sistemi zararlı saldırılardan koruyacak güvenlik yamaları da Windows Güncellemesi yoluyla dağıtılıyor. Samsung, otomatik Windows Güncellemesini engellemesinin gerekçesinin kendi sürücü güncellemelerine öncelik vermek olduğunu ima etmişti. Ancak pek çok kullanıcı güvenlik güncellemelerini kaygılarını giderecek bir yol olarak tanımladığı için, Samsung’un engellemesi hem kullanıcıların hem de Microsoft’un tepkisini çekmişti.

İLGİLİ HABERLER