Eğlence

Samsung VR başlığıyla Facebook’un Oculus Rift’ine ve Sony’nin Morpheus’una rakip olacak

Samsung’un Facebook’un Oculus Rift’ine ve Sony’nin Project Morpheus’una rakip olacak bir sanal gerçeklik başlığı üzerinde çalıştığı söyleniyor. Güney Koreli şirketin fiyat kırarak kendisine bu pazarda avantaj sağlamayı planladığı da iddialar arasında yer alıyor. Engadget sitesinde yer alan haberde geliştiricilerin başlık üzerinde çalışmaya başladığı ifade edilirken, sanal gerçeklik başlığının Samsung Galaxy Glass gözlüğünden daha farklı bir proje olduğunun altı çiziliyor. Samsung’un sanal gerçeklik başlığı özellikle daha sarmal bir oyun deneyimi sunmaya odaklanacak.

vr-baslik-230514

Kaynaklar Samsung’un sanal gerçeklik başlığında iki adet OLED ekranın kullanılacağını ve bu ekranların Oculus Rift geliştirici kitinde kullanılan ekranlarla eşit seviyede veya bu ekranlardan daha iyi olabileceğini belirtti. 1080 x 960 piksel çözünürlüğünde iki ekran barındıran Oculus Rift geliştirici kitinde farklı yenileme oranı seçenekleri ve titreşimsiz video için düşük kalıcı görüntü özelliği bulunuyor.

Samsung’un sanal gerçeklik başlığı pazarına rakiplerinden daha önce ve daha düşük bir fiyatla girmeyi istediği düşünülüyor. Yine de, Samsung’un sanal gerçeklik başlığının çok uygun bir fiyat etiketiyle geleceğini söylemek pek mümkün olmayacaktır. Başlığın Samsung’un bundan sonra çıkaracağı gözde telefonlarla uyumlu olması ve Tizen işletim sistemi barındırmaması da beklentiler arasında yer alıyor.

İlgili >> Engadget

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER