Teknoloji

Samsung’un telefona ihtiyaç duymayan bir akıllı saat üzerinde çalıştığı söyleniyor

The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, Samsung telefon görüşmeleri ve veri alışverişi yapabilecek bir akıllı saati kullanıcıların karşısına çıkarmaya hazırlanıyor. Bu özelliklere sahip bir akıllı telefonun piyasya çıkması durumunda mevcut akıllı saatlerin en büyük handikabı olan akıllı telefon bağlantısı zorunluluğu da ortadan kalkmış olacak. Önümüzdeki aylarda resmi olarak duyurulacağı konuşulan akıllı saatte GPS bağlantısı, kamera ve kalp atış hızı sensörünün bulunacağı ve bu cihazın, en azından, e-posta gönderme yeteneğine sahip olacağı söyleniyor. Samsung’un diğer akıllı saatlerinde olduğu gibi, üçüncü taraf uygulamalarının da eklenmesiyle beraber bu yetenek setinin genişleyebileceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Samsung Gear 2

Akıllı telefonların yeteneklerini bir akıllı saatin içinde sunacağı söylenen bu cihazda veri ve ses paketlerini barındıran bir SIM kart kullanılmasının zorunlu olması bekleniyor. Daha önce akıllı telefonları için farklı ve sıradışı tasarımlar test eden Samsung’un giderek genişleyen akıllı saat pazarı için de ilginç tasarımlar kullanması bekleniyor.

Samsung’un mevcut akıllı saatlerinin eşleştikleri telefona olan bağımlılığı cihaz sahiplerinin en çok şikayetçi olduğu noktaların başında geliyor. Şirketin akıllı saate bir data bağlantısı yerleştirerek bu şikayetleri ortadan kaldırmasıysa oldukça mantıklı bir fikir gibi gözüküyor. Tıpkı bu yıl içinde tanıtılan Gear 2 gibi, Samsung’un yeni akıllı saatinin de Tizen işletim sistemi barındırmasına kesin gözüyle bakılıyor. The Wall Street Journal’a göre, Apple’ın olası bir iWatch hamlesinden önce harekete geçmek isteyen Samsung, konuşma özelliği de sunacak akıllı saatini haziran veya temmuz ayında piyasaya sürmek için operatörlerle görüşmeye devam ediyor.

İlgili >> The Wall Street Journal

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER