Teknoloji

Samsung SelfieType ile sanal klavye kavramına yeni soluk katıyor

samsung selfietype

Artık profesyonel çalışanlar için telefon da bilgisayarlar kadar önemli bir araç konumunda. Günümüzde pek çok kişi telefonları üzerinden uzun e-postalar yazıyor. Ancak bilgisayarda bir şeyler yazmak, fiziksel klavye üzerinde bir şey yazmaya kıyasla hâlâ oldukça zaman alıyor. Samsung SelfieType ile bu soruna bir çözüm getirmeyi vadediyor. SelfieType, CES 2020’de sergileniyor.

SelfieType’ın kalbinde yapay zekâ teknolojisi ve akıllı telefonun ön kamerası bulunuyor. Akıllı telefonun ön kamerası, önünde görünmez bir klavyeye yazı yazan kullanıcının ellerini takip ediyor.

SelfieType henüz geliştirme aşamasında olsa da, görenler de heyecan yaratmayı başarıyor. SelfieType’ın altında Samsung’un C-Lab isimli kuluçka merkezinin imzası bulunuyor. C-Lab, bazıları ticari ürünlere dönüşen sıra dışı fikirlerin şekillendiği bir platform niteliği taşıyor.

Samsung’un SelfieType ile ilgili planları hâlâ tam olarak bilinmiyor. Ancak eğer çözüm demoda gösterildiği şekilde çalışacaksa, kullanıcıları güçlü bir aracın beklediği rahatlıkla söylenebilir.

Samsung SelfieType telefon kamerasıyla çalışıyor

Sanal ve görünmez klavyeler, lazer projeksiyonlar sayesinde daha önce gerçeğe dönüşmüştü. Ancak bu klavyeler kullanışlı araçlar olamamış ve şov unsuru olmaktan öteye gidememişti. Genellikle yavaş çalışan ve doğru yazmayan lazer klavyeler yerine pek çok kişi daha güvenli çözümler olan Bluetooth klavyelere yönelmişti.

SelfieType ise telefonun kamerasını kullanarak çalışıyor. Bu da en azından ekstra aksesuar taşıma ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Parmakların hareketlerini makine görüşüyle takip etmek de kulağa riskli bir tercih gibi geliyor. Her şeyin sorunsuz şekilde çalışması için elin birini muhtemelen zeminden kaldırmamak gerekiyor gibi görünüyor. Fiziksel bir geri bildirim olmadan zemine dokunmanın da zorlu bir iş olduğu söylenebilir. Yine de, bu durum SelfieType’ın ilginç bir çözüm olduğu gerçeği değişmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER