Manşetler

Samsung S9 Ultra HDTV Ön İnceleme

Dubai’de düzenlenen Samsung Forum 2013’ün yıldızlarından bir tanesi hiç şüphesiz geçtiğimiz ay CES 2013’te tanıtılan 85 inç’lik Samsung S9 Ultra HDTV’ydi. Samsung’un deyimiyle zamanın ötesinde bir tasarıma sahip olan bu televizyon gerçekten sıradışı tasarımıyla ilgi çekiyor. Samsung Forum 2013’ün açılış toplantısında ilk olarak görme fırsatı bulduğumuz bu Ultra HDTV’nin uzaktan bile oldukça etkileyici olduğunu söyleyemeliyiz. Açılış toplantısında sahneden yaklaşık 15 metre uzaklıkta olmamıza rağmen S9’un ekranındaki görüntüleri gayet net şekilde görme fırsatına sahiptik, renkler ve parlaklık da oldukça etkileyiciydi.

samsung-s9-uhdtv-on-inceleme-06

Samsung Forum 2013’ün sergi alanında da bu Ultra HDTV sergileniyor ve orada daha detaylı bir şekilde inceleme fırsatı bulduk. Gördüğümüz diğer Ultra HDTV’lere göre biraz daha fazla alan kaplayan Samsung S9 doğal olarak bunu bir ressam tuvaline benzeyen tasarımına borçlu. Panel sanki havada asılıymış gibi bir görünüme sahip. Öte yandan her ne kadar panel büyük olsa da, kalınlık konusunda sınırı pek aşmadığını da söylemek gerek. Aslında burada Samsung’un ses sisteminin bir kısmını ayak vazifesi gören bölüme taşımasının da etkisi var. Çerçeve olarak nitelendirebileceğimiz ayak bölümünün her iki kenarına ve altına hoparlörler yerleştirilmiş. Üst kenardaysa dahili kamera bulunuyor. Öndeki hoparlörlere panel bölümünün arkasında yer alan bir hoparlör daha eşlik ediyor. Her ne kadar ürünün ses çıkışını test etme fırsatı bulamamış olsak da, etkileyici olacağını tahmin ediyoruz.

Samsung S9 UHDTV’nin görüntü kalitesi gerçekten etkileyici. Renkler canlı, parlaklık fazlasıyla iyi derecede. 3840 x 2160 piksel çözünürlük doğal olarak en ince detayı bile gözlemlemenize yardımcı oluyor. Samsung’un TV’nin tanıtımı için hazırladığı özel görüntülerin de marifetleri görüntülemede epey yardımcı olduğunu belirtmek gerek. Oldukça geniş görüş açısına sahip olan ekran böylelikle bulunduğu ortamdaki çoğu kişinin en iyi görüntü kalitesini almasına yardımcı olacaktır.

Samsung S9 UHDTV’nin arkası da önü gibi temiz tutulmuş. Giriş elemanları bir kapağın arkasına gizlenmiş, kablolama da normale göre biraz daha karmaşık gibi duruyor. Kabloların bu özel tasarımı bozmasını arzulamayan Samsung bunları mümkün olduğu kadar ayak mekanizmasının içine gizlemiş.

Samsung S9 Ultra HDTV bu yılın ikinci çeyreğinden itibaren MENA bölgesinde ve doğal olarak Türkiye’de de piyasaya çıkacak. Bu, Ultra HDTV’yle çok yakında tanışacağımız anlamına geliyor. Fiyat konusunda Samsung yetkilileri herhangi bir bilgi vermiyor.

Galeri: Samsung S9 Ultra HDTV Ön İnceleme
[nggallery id=1182]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER