Teknoloji

Samsung’dan bankamatik kartı geliyor

samsung pay bankamatik kartı

Samsung, önümüzdeki yaz mobil ödeme servisi Samsung Pay için bir bankamatik kartı çıkarmayı planladığını açıkladı. Konuya ilişkin duyuru, Samsung Pay’in Kuzey Amerika başkan yardımcısı ve genel müdürü Sang Ahn’ın imzasını taşıyan bir blog yazısıyla yapıldı.

Ahn, Samsung’un bankamatik kartının bir nakit yönetimi hesabıyla destekleneceğini de açıkladı. Bu hesap için Samsung, kişisel finans şirketi SoFi ile birlikte çalışacak.

Samsung bir taraftan da mobilin öncelikli olduğu bir para yönetimi platformu oluşturmak için hazırlanıyor. Ahn, para yönetimi platformunun veya bankamatik kartının detayları konusunda sessiz kalırken; Samsung’un önümüzdeki dönemde daha fazla bilgi paylaşacağını belirtti.

Samsung kendi markasını taşıyan bir ödeme kartı çıkaran ilk şirket olmayacak. Apple, geçtiğimiz yılın ağustos ayında Goldman Sachs’ın işbirliğiyle Apple Card adını taşıyan bir kredi kartı çıkarmıştı. Titanyumdan üretilmiş fiziksel formuyla cüzdanlara koyulabilen Apple Card; iPhone ve Apple Watch’ta da Apple Pay üzerinden kullanılabiliyor.

Samsung Pay bankamatik kartı, yakın dönemde teknoloji şirketlerinden ödeme konusunda göreceğimiz tek yeni hamle olmayabilir. Google’ın da tıpkı Samsung gibi bir bankamatik kartı çıkarması bekleniyor. Google’ın kartında harcama takibine yönelik araçlar sunacağı da söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER