Teknoloji

Samsung otomatik parlaklık ayarlama özelliğini daha fazla telefona getiriyor

samsung galaxy j8

Ekran parlaklığının otomatik olarak telefon tarafında ayarlanabilmesi, iyi çalıştığı takdirde kullanıcılar tarafından fark edilmeyen bir özellik olarak tanımlanabilir. Ancak uygun fiyatlı telefonların büyük kısmında, ortam ışığı sensörü bulunmadığı için ekran parlaklığının otomatik olarak ayarlanması mümkün olmuyor. Samsung bu durumu değiştirmek adına farklı bir çözüm geliştirmişe benziyor.

Ortam ışığı sensörüyle ekran parlaklığının ayarlanabilmesi, ekranı daha iyi görebilmenin yanı sıra pil ömrünün de muhafaza edilebilmesine yardımcı oluyor. SamMobile sitesi tarafından Galaxy J8‘de fark edilen bir özellik, Samsung’un ekran parlaklığını ön kamerayla topladığı veriler doğrultusunda ayarlayabildiğini gösteriyor.

SamMobile’ın haberine göre, bu özellikle ön kamera telefonun ekran kilidi her açıldığında otomatik olarak bir fotoğraf çekiyor. Güney Koreli şirket, bu fotoğrafların herhangi bir yerde depolanmadığı konusunda güvence veriyor.

Söz konusu özelliğin ilk etapta tamamen otomatik olarak işlemeyeceği ve telefonun öncelikle kullanıcıların farklı ortamlarda tercih ettiği ekran parlaklığı seviyesini görerek veri toplayacağı belirtildi. Yazılımın gerekli veriyi toplamasının ardından ise ekran parlaklığı telefonun kilidinin açılmasından sonra otomatik olarak ayarlanabilecek.

Samsung ekran parlaklığının otomatik olarak ayarlanabilmesi özelliğini J8 dışında hangi telefonlarda sunacağı konusunda kesin bilgi vermedi. Ancak Galaxy J serisinin ortam ışığı sensörü bulunmayan diğer modellerinde de bu özellikten yararlanılması oldukça muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER