İncelemelerManşetler

Samsung Galaxy J8 İncelemesi

samsung galaxy j8 inceleme

Küresel akıllı telefon pazarının zirvesindeki Samsung’dan bahsedilirken akıllara öncelikli olarak Galaxy S ve Galaxy Note gibi amiral gemisi seriler geliyor. Ancak şirketin satışlarında giriş seviyesi ve orta segment telefonlar da önemli bir katkı sağlıyor. Ancak bu kategorilerde rekabet dozunun iyice artması, Samsung’u bazı üst sınıf özellikleri giriş seviyesine ve orta segmente taşımaya itmiş durumda. Giriş ile orta seviyeler arasında konumlandırılabilecek Galaxy J8 de bu yaklaşımın izlerini taşıyor. Samsung Galaxy J8 inceleme yazımızda Samsung’un bazı temel üstü özellikleri uygun bir fiyat etiketiyle sunan telefonuna dair detayları ve yorumlarımızı bulabilirsiniz.

Samsung Galaxy J8 inceleme: Tasarım

Samsung Galaxy J8 görsel açıdan çok çarpıcı bir cihaz profili çizmese de, akıllı telefon pazarındaki modern trendlerden fazla uzaklaşmıyor. Samsung’un bu yıl tanıttığı başka bir cihaz olan Galaxy A6+’a pek çok açıdan benzeyen Galaxy J8, 18.5:9 görüntü oranına sahip 6 inçlik bir ekran taşıyor. Bu ekran, Samsung’un Sonsuz Ekran anlayışına uygun biçimde tasarlanmış.

159.2 x 75.7 x 8.2 mm. boyutlarındaki Galaxy J8, tartıda 177 gram çekiyor. Telefonun ele ağır gelmediği ve elle kavramasının kolay olduğu rahatlıkla söylenebilir. 6 inçlik ekran boyutu büyük olsa da, telefonun arayüzünde tek elle gezinmek çok zor olmuyor. Küçük elli kişiler bile alıştıktan sonra Galaxy J8’i kullanırken sıkıntı yaşamayacaktır.

Samsung Galaxy J8’de 6.0 inçlik ekranı saran çerçevenin üst kısmında 16 megapiksel çözünürlüklü ön kamera, ahize hoparlörü ve LED flaş bulunuyor. Ekranın alt çerçevesi boş bırakılırken, sağ ve sol kenar çerçevelerinin de görece ince bir profile sahip olduğu söylenebilir.

Galaxy J8’in plastik kasasının üst kenarında herhangi bir bileşen bulunmuyor. Alt kenarda ise microUSB girişi, mikrofon ve 3.5 mm. kulaklık jakı yer alıyor. Telefonun sol ve sağ kenarları ise oldukça kalabalık. Sol kenarın üst kısmında ses kontrol butonları bulunuyor. Biraz daha aşağıya inildiğinde ise kullanıcıları iki yuva karşılıyor. Bu yuvalardan yukarıda olanına nano SIM kart tepsisi yerleştiriliyor.

Biraz daha büyük olan alttaki yuva ise ikinci nano SIM kart ve microSD kartı bir arada barındıran tepsiye ev sahipliği yapıyor. Ancak Türkiye’de satılan Galaxy J8 versiyonunda çift SIM desteğinden faydalanmak mümkün olmuyor. Çift SIM desteği sunmayan Samsung, ikinci SIM yuvasını da fiziksel olarak işlemez biçimde sunuyor.

Sağ kenara geçildiğinde ise güç butonu ve biraz üzerine yerleştirilen küçük hoparlör ızgarası dikkat çekiyor. Bu hoparlör ızgarası küçük olsa da, çıkardığı sesin yüksekliğinin makul seviyede olduğu söylenebilir. Ancak ses yüksekliği üst seviyeye çıktıkça ses kalitesinde bazı bozulmaların olduğunu belirtmek gerekiyor.

Samsung Galaxy J8’in arka panelinde ise göze ilk olarak panelin üst orta bölümüne yerleştirilem çift lensli kamera modülü çarpıyor. Söz konusu modül, 16 ve 5 megapiksel çözünürlüklü iki lensten oluşuyor. f/1.7 diyafram genişliğine sahip 16 megapiksel çözünürlüklü ana kamera otomatik odaklama yeteneğini bünyesinde barındırıyor. 5 megapiksel çözünürlüklü ikinci lens ise f/1.9 diyafram genişliğine sahip. İkinci lens, derinlik sensörü de taşıyor.

Bu kamera modülünün yanında LED flaş yer alıyor. Biraz aşağıya inildiğinde ise kullanıcıları dikdörtgen şeklindeki parmak izi tarayıcısı karşılıyor. Samsung’un parmak izi tarayıcısının yeri ve şekli konusunda diğer telefonlarındaki seçimlerine bağlı kaldığı söylenebilir.

Samsung Galaxy J8, yukarıda da söylediğimiz gibi, tasarım anlamında olağan dışı bir unsur barındırmıyor. Ancak bu durum akıllı telefonun modern bir görünüme sahip olmadığı anlamına gelmiyor. Tasarımın Galaxy J8 kullanmaya olumsuz bir etkisinin olmadığını da belirtmekte fayda var.

Samsung Galaxy J8 inceleme: Ekran

Galaxy J8, Samsung’un Sonsuz Ekran yaklaşımını orta segmente taşıma açılımının önemli durakları arasında yer alıyor. 18.5:9 görüntü oranına sahip 6.0 inç büyüklüğündeki ekran, 1480 x 720 piksel çözünürlük sunuyor. Ön panelin yüzde 75.8’lik kısmını kaplayan ekranın 274 ppi piksel yoğunluğunun ve diğerlerinin telefonun içinde bulunduğu segment için olağan olduğu söylenebilir.

Samsung Galaxy J8’in ekranının parlaklık seviyesi otomatik olarak ayarlanmıyor. Bunun özellikle güneş ışığı altında ekranı görmeyi zorlaştıracağı düşünülse de, Samsung bu durumu engellemek için farklı alternatiflerden yararlanıyor. Arayüzün üst kısmında bulunan kontrol paneli üzerinden de hızla aktif hâle getirilebilen açık hava modu ile ekran parlaklığı hızlı biçimde yükseltilebiliyor. Bu mod, ekran kullanımda değilse 15 dakika sonra otomatik olarak devredışı bırakılıyor.

Samsung Galaxy J8’de kullanıcılara ekran için farklı renk profili seçenekleri de sunuluyor. Üzerinde değişiklik yapılamayan profiller AMOLED sinema, AMOLED foto ve Temel adlarını taşıyor. Uyarlanabilir ekran modunda ise kullanıcılara tam ekrandaki renk dengesini ayarlama imkanı sunuluyor. Cihaz sahipleri beyaz tonlarının yanı sıra kırmızı, mavi ve yeşil için ayar yapabiliyor.

Artık hemen hemen her telefonda bulunan mavi ışık filtresi, Samsung Galaxy J8’de de mevcut. Kullanıcılar mavi ışık filtresinin opaklık seviyesini kendi gözlerine göre ayarlayabiliyor. Mavi ışık filtresi manuel olarak açılabildiği gibi, belirlenen program çerçevesinde açılabiliyor. Kullanıcılar filtreyi gün battıktan sonra devreye girip ertesi gün doğuncaya kadar aktif kalacak biçimde ayarlayabiliyor. Bunu istemeyen kullanıcılar, filtrenin devreye gireceği zamanlar için kendi programlarını oluşturabiliyor.

Samsung Galaxy J8’de kullanıcılara Kolay Mod isimli bir seçenek de sunuluyor. Bu modun aktivasyonu da telefonun ekran menüsü üzerinden yapılıyor.

Söz konusu mod aktif hâle getirildiğinde ana ekran sadeleşiyor ve uygulama ikonları büyüyor. Bu mod sayesinde yaşı ilerlemiş kişilerin Galaxy J8’i kullanması kolaylaşıyor.

Samsung Galaxy J8’in 6 inçlik ekranı genel itibarıyla tatmin edici bir deneyim yaşatıyor. Telefonun Super AMOLED ekranı güneş ışığı altında bir sıkıntıyla karşılaşmadan görülebiliyor. Görüntüleme açıları makul seviyede olan telefon, büyük ekranı sayesinde multimedya içerik tüketimi için de uygun bir cihaz niteliği kazanıyor.

Samsung Galaxy J8 inceleme: Donanım ve Performans

Samsung Galaxy J8’in kalbinde 1.6 GHz sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 450 yonga seti bulunuyor. Bu yonga setine eşlik edecek bellek ve dahili depolama alanı kapasitesi konusunda ise kullanıcılara iki farklı seçenek sunuluyor. Galaxy J8 almayı düşünenler 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı ya da 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama arasında seçim yapabiliyor. Test merkezimize gelen model 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanına sahipti.

Galaxy J8’de grafik yükünü Qualcomm Adreno 506 çekiyor. 32 GB’lık dahili depolama alanının yaklaşık 8 GB’lık kısmını Android işletim sistemi kaplıyor. Bunun sonucunda kullanıcılara 24 GB’lık bir alan kalıyor. Ancak microSD kart desteği sayesinde dahili depolama alanının üzerine 256 GB daha eklemek mümkün oluyor.

Samsung Galaxy J8, barındırdığı bileşenler itibarıyla giriş seviyesiyle orta segment arasında bir yerde duruyor. Qualcomm Snapdragon 450 yetenekli ve güvenilir bir yonga seti olsa da, akıllı telefonun performansı zaman zaman tutarsızlıklar gösterebiliyor. Özellikle uygulama başlatırken yaşanan gecikmeler zaman zaman daha net biçimde hissedilebiliyor.

Ancak Samsung kullanıcı arayüzüyle bu gecikmeleri etkin biçimde maskelemeyi başarıyor. Uygulamalar başlatıldıktan sonra ise performansta bir sıkıntı gözlemlenmiyor. Bu da Galaxy J8’in artı hanesine yazılıyor. Uygulamalar arasında geçiş yaparken ise yine küçük takılmalar yaşanabiliyor. Söz konusu durumun Samsung Experience kullanıcı arayüzünün Exynos yonga setlerine göre ayarlanması ve Galaxy J8’in Qualcomm Snapdragon 430 yonga seti taşımasından kaynaklandığı söylenebilir. Yine de, ara ara yaşanan takılmaların kullanıcı deneyimini fazla olumsuz biçimde etkilemediğini belirtmek gerekiyor.

Samsung Galaxy J8’de uygulama başlangıçlarında zaman zaman gecikmeler yaşansa da, kameranın başlatılmasında somut bir gecikme gözlemlenmiyor. Deklanşör tuşuna basılmasının ardından kameranın görüntüyü yakalaması da çok fazla zaman almıyor. Kısacası telefonun donanımı kameranın sorunsuz çalışması için yeterli seviyede görünüyor.

Samsung Galaxy J8, biyometrik güvenlik çözümleri arayanlara iki seçenek birden sunuyor. Akıllı telefonda hem yüz hem de parmak izi tanıma teknolojisi bulunuyor. Yüz tanıma teknolojisinin varlığı, Galaxy J6’nın akıllı telefon pazarındaki güncel trendleri takip eden bir cihaz olduğunun görülmesi açısından önem taşıyor.

Giriş seviyesi telefonlarda yüz tanıma özelliği genellikle bir pazarlama aracı olarak sunulsa da, Galaxy J8’in yüz tanıma özelliği oldukça iyi işliyor. Öncelikli olarak karanlık ortamlarda bile tarayıcı kullanıcının yüzünü tanıyıp telefonun kilidini açabiliyor. Yüzün algılanmasının ardından telefonun kilidi oldukça hızlı biçimde açılıyor. Ancak gözlük veya güneş gözlüğü gibi aksesuarların varlığı veya eksikliği sistemin işlemesinde soruna yol açabiliyor. Test sırasında Galaxy J8’in yüz tanıma sistemine yüzümü gözlük ile kaydetmiştim. Gözlüğü çıkardığımda ilk başta sistem işliyor gibi görünse de, gözlüksüz yaptığım denemelerin çoğunda sistem işlememişti. Bunun dışında yüz tanıma sistemi hızlı şekilde çalışıyor.

Samsung Galaxy J8’in arka paneline yerleştirilen dikdörtgen parmak izi sensörü de oldukça hızlı çalışıyor. Parmağın okutulmasının ardından telefonun kilidi kısa süre içinde açılıyor ve cihaz kullanıma hazır hâle geliyor.

Samsung Galaxy J8, AnTuTu benchmark testinden 69431 puan alıyor. Geekbench benchmark testinden ise tek çekirdekte 747, çok çekirdekte 3847 puanla ayrılıyor. Bu rakamların Galaxy J8’in içinde bulunduğu segment için oldukça iyi olduğunu belirtmek gerekiyor. Gerçekten de, telefonun genel performansı da bu rakamlarla örtüşüyor. Ara ara bazı takılmalar yaşansa da, Samsung Galaxy J8 ortalama bir kullanıcının günlük rutinlerini yerine getirmesi için fazlasıyla yeterli bir cihaz profili çiziyor.

Samsung Galaxy J8 inceleme: Pil

Samsung Galaxy J8 enerjisini 3500 mAh kapasiteli pilinden alıyor. Söz konusu pil, 6.0 inç Super AMOLED ekran taşıyan telefon fazlasıyla yeterli bir performans sergiliyor. Qualcomm Snapdragon 450 işlemcinin varlığı da devreye girince Galaxy J8’in pili, kullanıcıların bir günden uzun bir süreyi şarj ihtiyacı duymadan geçirmesi mümkün oluyor.

Samsung Galaxy J8, ortalama yoğunluklu bir kullanım senaryosunda sabah uyandıktan gece yatana kadar ekstra bir şarj işlemine ihtiyaç duymuyor. Hatta zaman zaman kalan pil oranı ertesi günün bir kısmını da çıkarmayı sağlıyor. Söz konusu ortalama yoğunluklu senaryoda birkaç telefon görüşmesi yapmak, Facebook Messenger üzerinden mesajlaşmak, Spotify’da müzik dinlemek, YouTube’da bir süre video izlemek, sosyal ağlarda ve internette gezinmek ve e-posta kontrol etmek gibi eylemler yer alıyor.

Kullanım yoğunluğu biraz daha artsa bile, Galaxy J8 günü çıkarmayı başarıyor. Kullanım sıklığının azaldığı senaryolarda ise Galaxy J8 iki günden daha uzun bir süre boyunca şarja ihtiyaç duymuyor. Katalog değerlerine göre, Galaxy J8 3G şebekesi üzerinde 23 saate kadar telefonla konuşabilmeyi vadediyor. Telefonla müzik dinlemek isteyenler ise 112 saat boyunca şarja ihtiyaç duymuyor.

Samsung Galaxy J8’in pili micro USB girişi aracılığıyla şarj ediliyor. Şarj için telefonun kutusundan çıkan 5V şarj adaptörü kullanılıyor. Hızlı şarj gibi bir özellik de bulunmadığı için pil tamamen boşken yeniden dolması için 3 saat civarı bir süreye ihtiyaç duyuluyor.

Samsung Galaxy J8 inceleme: Yazılım

Samsung Galaxy J8 kutusundan Android 8.0 Oreo işletim sistemiyle çıkıyor. Bu işletim sistemine Samsung Experience 9.0 kullanıcı arayüzü eşlik ediyor. Galaxy J8, Android 9 Pie’ın yayınlanmasından daha önce piyasaya çıktığı için işletim sisteminin Android 8.0 Oreo olmasına şaşırmamak gerekiyor.

Samsung Experience 9.0’ın varlığı, Galaxy J8’i kullanıcı deneyimi bakımından Samsung’un aynı arayüze sahip diğer telefonlarıyla aynı çizgiye getiriyor. Yaptığı yoğun özelleştirmelerle Android ekosistemi içinde adeta kendi kolonisini kuran Samsung’un bu çalışmalarının kullanım kolaylığı ve keyifli bir deneyim çıkardığı söylenebilir.

Samsung’un kendisine göre özelleştirdiği, yuvarlatılmış uygulama ikonları ana ekranda hemen göze çarpıyor. Telefon için varsayılan olarak tek ana ekran sayfası ayarlayan Samsung, indirilen diğer uygulamaları ise ilk etapta uygulama çekmecesinin içine atıyor. Kullanıcılar daha sonra diledikleri takdirde ana ekrana başka sayfalar ekleyip uygulama dizilimini kendi tercihleri doğrultusunda yapabiliyor.

Samsung’un tüm telefonlarında olduğu gibi, Galaxy J8’de de şirketin kendi elinden çıkan Samsung İnternet isimli tarayıcısı, e-posta, galeri ve takvim uygulamaları kullancıları karşılıyor. Google’ın aynı işleri yapan Chrome, Gmail, Google Fotoğraflar gibi uygulamaları da cihazda hazır olarak bulunuyor. Bunun bir tür ikilik yarattığını söylemek mümkün olsa da, Samsung’un varsayılan seçim konusunda tercihi kullanıcıya bırakması yerinde bir karar niteliği taşıyor.

Google klasöründe Chrome, Gmail ve Google Fotoğraflar gibi uygulamaların yanında YouTube, Google Haritalar, Google Drive, Google Duo gibi uygulamalar hazır bulunuyor. Google Play Müzik uygulaması da Google klasöründe olmasa da telefonda ön yüklü olarak sunuluyor.

Samsung’un Microsoft ile olan uzun soluklu işbirliğinin izleri de Galaxy J8’de bulunuyor. Akıllı telefondaki Microsoft Apps klasöründe Word, Excel ve PowerPoint gibi Office uygulamaları ön yüklü olarak sunuluyor. Bunlara ek olarak, Microsoft’un bulut depolama servisi OneDrive da Galaxy J8’de kullanıcıları karşılıyor. Microsoft’un bünyesindeki popüler kurumsal sosyal ağ LinkedIn’in mobil uygulaması da ön yüklü uygulamalar içinde yer alıyor.

Samsung Experience 9.0 kullanıcı arayüzüyle birlikte telefona Samsung tarafından eklenen araçların sayısı da oldukça fazla. Bu uygulamalardan biri olan Güvenli Klasör uygulaması, Galaxy J8 sahiplerinin telefonlarını ara sıra kurcalayanların görmesini istemedikleri içerikleri koruma altında tutmasını sağlıyor. Kullanıcılar bu klasöre dosya veya uygulama ekleyebiliyor. Klasöre giriş kullanıcılar tarafından belirlenen doğrulama yöntemi üzerinden yapılıyor.

Galaxy Bizz uygulamasıyla kullanıcılar, Samsung tarafından önerilen oyun ve uygulamaları görebiliyor. Galaxy Fırsatları uygulaması ise Galaxy J8 sahiplerinin birbirinden farklı kategorilerdeki ürün veya hizmetleri indirimli bir fiyat karşılığında almasını sağlıyor. Samsung Themes uygulamasında Galaxy J8’in kullanıcı arayüzünü değiştirecek temalara ulaşmak mümkün olurken, Samsung Members uygulaması da Galaxy J8 sahiplerinin cihazları için hızlı biçimde teknik destekten yararlanmasını sağlıyor. Samsung’un Galaxy Apps adını taşıyan uygulama mağazası da Galaxy J8’de kullanıcıları karşılıyor. Bütün bu imkanlardan yararlanabilmek için kullanıcıların telefonlara Samsung hesaplarıyla da giriş yapmış olmaları gerekiyor.

Samsung Galaxy J8’de ana ekranın en solundaki paneli Bixby Home’a ayırmış. Bixby Home, kullanıcıların pek çok bilgiye erişebileceği bir bilgi merkezi işlevi görüyor. Takvime eklenen etkinlikleri, oluşturulan hatırlatıcıları, Samsung Health uygulamasından alınan günlük verileri, hava durumu bilgisini, Flipboard tarafından sağlanan haberleri ve Foursquare tarafından önerilen yakın yerleri Bixby Home’da görmek mümkün oluyor. Bixby Home’un geniş kapsamlı bilgilere tek merkezden erişmek isteyenler için oldukça yararlı olduğu söylenebilir.

Samsung Galaxy J8’in Ayarlar uygulaması içinde yer alan cihaz bakımı isimli özellik, telefonun operasyonunun hızlı biçimde optimize edilmesini ve performansının maksimum seviyeye çıkarılmasını sağlıyor. Bu özellik üzerinden cihazın pil, depolama ve hafıza yönetimi de gerçekleştirilebiliyor. Cihaz güvenliğiyle ilgili ayarlar da bu panel üzerinden yapılabiliyor.

Samsung Galaxy J8’de Dual Messenger isimli bir özellik de bulunuyor. Bu özellik sayesinde Facebook, Facebook Messenger ve WhatsApp gibi uygulamaların bir kopyası oluşturuyor ve ikinci bir hesabı daha Galaxy J8’de kullanmak mümkün hâle geliyor.

Samsung Galaxy J8’in arayüzünde gezinmek için ekranın alt kısmındaki sanal navigasyon tuşları kullanılıyor. Kullanıcılar sanal navigasyon çubuğunu diledikleri takdirde çubuğun solundaki noktaya iki defa dokunarak gizleyebiliyor. Daha sonra da ekranın alt kısmından yukarıya doğru sürükleme yaparak tekrar ortaya çıkarabiliyor. Bu sanal navigasyon çubuğunun görünümü de kullanıcılar tarafından düzenlenebiliyor.

Samsung Galaxy J8 inceleme: Kamera

Samsung Galaxy J8’in arkasında çift lensli bir kamera modülü bulunuyor. f/1.7 diyafram genişliğine sahip 16 megapiksel çözünürlüklü ana lense f/1.9 diyafram genişliğine ve derinlik sensörüne sahip 5 megapiksel çözünürlüklü ikinci lens eşlik ediyor. Bu kamera modülünün hemen yanında LED flaş bulunuyor. Cihazın önünde ise yine 16 megapiksel çözünürlüklü bir lens bulunuyor. f/1.9 diyafram genişliğine sahip bu kameraya da LED flaş eşlik ediyor.

Bu noktada Samsung’un Galaxy J8’e yerleştirdiği kamera uygulamasından da bahsetmek gerekiyor. Söz konusu uygulama, Samsung Experience kullanıcı arayüzüne sahip diğer telefonlardaki kamera uygulamasıyla aynı. Modlar arasında geçiş, ekran üzerinde sola ve sağa doğru sürükleme hareketleri yaparak gerçekleştiriliyor. Samsung’un Galaxy J8’in kamerasını çok sayıda farklı mod ve özellikle sunması dikkat çekiyor.

Samsung Galaxy J8’in arka kamerasında gece, panorama ve pro gibi pek çok telefonda gördüğümüz standart modların yanı sıra telefonun yetenekleri ve teknik özellikleri doğrultusunda sunulan başka modların varlığı dikkat çekiyor. Bu modlar arasında göze ilk çarpan canlı odak modu oluyor. Canlı odak sayesinde Galaxy J8 ile arka planı bulanıklaştırılmış güzel portre fotoğraflar çekmek mümkün oluyor. Arka planın ne kadar bulanıklaştırılacağı da kullanıcı tarafından belirlenebiliyor. Bu modda çekilen fotoğraflarda arka planın bulanıklık seviyesi fotoğraf çekildikten sonra da ayarlanabiliyor. Galaxy J8, Selfie Odağı ile ön kamerayla çekilen fotoğraflarda da arka planı bulanıklaştırmayı mümkün kılıyor.

Galaxy J8’in kamera uygulamasında bulunan etiketler özelliğiyle kullanıcılar hem arka hem de ön kamerayla çektikleri fotoğraflara renkli artırılmış gerçeklik filtreleri ekleyebiliyor. Bu sayede fotoğraf ve videolara eğlence katmak mümkün oluyor. Güzellik modunu de hem arka hem ön kamerada sunan Samsung Galaxy J8, ön kamerasında bulunan Geniş Selfie özelliğiyle kalabalık topluluklarda çok daha fazla kişi kareye sığdırılabiliyor.

Samsung Galaxy J8’in arka kamera modülü, ideal koşullar altında başarılı bir performans sergiliyor. Akıllı telefonla detay seviyesi tatmin edici düzeyde kareler rahatlıkla yakalanabiliyor. Otomatik modla çekilen fotoğraflarda Galaxy J8’in yakaladığı renkler oldukça doğal görünüyor. HDR’ın varlığı ile ışık çatışmalarının etkisini asgari düzeye indirmek de mümkün oluyor.

Galaxy J8’in Canlı Odak ve Selfie Odağı özelliğiyle çekilen fotoğrafların kalitesinin de iyi olduğu söylenebilir. Özellikle çift lensli arka kamera modülünden destek alan Canlı Odak özelliğinde etkileyici sonuçlar elde etmek mümkün oluyor. Selfie Odağı özelliğinde ise yazılım etkisi biraz daha yoğun hissediliyor.

Galaxy J8’in düşük ışık koşullarındaki performansı ise ortalama denilebilecek bir düzeyde. Gece modunun varlığına rağmen, akıllı telefonla gece veya düşük ışıklı ortamlarda çekilen fotoğraflarda gürültü etkisi biraz yoğun biçimde hissediliyor.

Samsung Galaxy J8’in ön kamerası da ışık koşullarının yerinde olması durumunda kaliteli özçekimler yapılabiliyor. Güzellik modunun varlığı ile kullanıcıların çektikleri selfie’lerde ciltlerini daha güzel ve pürüzsüz göstermesi mümkün oluyor. Selfie Odağı özelliğinin de, ne olursa olsun, Galaxy J8’in hanesine artı olarak işlendiği söylenebilir.

Samsung Galaxy J8, hem arka hem de ön kamerasıyla 1080p çözünürlüklü video kaydı yapabiliyor.

Samsung Galaxy J8 inceleme: Sonuç

Akıllı telefon pazarı doygunluğa erişmiş olsa da, bu durum pazardaki rekabetin dozunun azaldığı anlamına gelmiyor. Amiral gemisi telefonların fiyatlarındaki artış nedeniyle pek çok kişi rotasını giriş seviyesi ve orta segment telefonlara çevirirken, bu pazarda öne çıkmak isteyen üreticilerin de fark yaratacak özellikler sunması gerekiyor.

Samsung da Galaxy J8 ile giriş-orta seviyesindeki rekabetçiliğini korumayı amaçlıyor. Orta segmentte genellikle kendi üretimi olan Exynos işlemcileri kullanan Samsung, bu sefer tercihini Qualcomm Snapdragon 450’den yana yapıyor. Snapdragon 450 işlemci ve Samsung Experience 9.0 kullanıcı arayüzünün ortak çalışması sayesinde Galaxy J8, ortalama akıllı telefon kullanıcılarının ihtiyaçlarını karşılayacak bir performans sergiliyor.

Samsung Galaxy J8 bir performans canavarı olmasa da, temel beklentileri karşılamakta sıkıntı yaşamıyor. Buna ek olarak, kamera konusunda sunduğu gelişmiş seçenekler de Galaxy J8’i güçlü kılan özellikler arasında bulunuyor.

Samsung Galaxy J8, büyük ve kaliteli bir ekran ile ortalama üstü bir kamera deneyimi arayan ve bunun için bütçesini çok fazla zorlamak istemeyen kişiler için en uygun seçeneklerden biri olarak öne çıkıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER