Manşetler

Samsung One UI Watch deneyiminin ilk detaylarını paylaştı

samsung one ui watch

Samsung, 2021 Mobil Dünya Kongresi (MWC 2021) kapsamında düzenlediği etkinlikte Google ile birlikte geliştirdiği yeni akıllı saat platformuyla ilgili ilk bilgileri verdi. Yeni bir Galaxy Watch tanıtmayan şirket, yeni platformun resmi ismini de duyurmadı. Bunları yaz mevsimi içinde yapılacak ayrı bir Galaxy Unpacked etkinliğine saklayan Samsung, One UI Watch olarak andığı yeni akıllı saat arayüzüne dair ilk detayları paylaştı. Şirket, Google ile gittiği ortaklığın neler sunabileceği konusunda da ipuçları verdi.

Samsung’un gösterdikleri, Google ve Samsung’un birlikte geliştirdiği platformun yüklü olduğu tüm akıllı saatler için geçerli olan şeyler değil. One UI Watch, Samsung’un akıllı saatleri için özel olarak hazırlanmış ekstra bir katman olarak değerlendirilebilir. Kısacası ortada One UI’ın Samsung’un akıllı telefonları için yaptıklarına benzer bir durum var. Tüm donanım ve yazılımlarında tutarlı bir görünüm sunmayı amaçlayan Samsung’un ilk bakışta iyi bir iş çıkardığı söylenebilir.

Ayarlar menüsü telefonlardaki ayarlar menüsüne benzer hâle gelirken, telefonla eş zamanlama da artıyor. Örneğin, saat uygulamasında birden fazla saat dilimi varsa bunlar saatte de görünüyor. Buna ek olarak, telefonda engellenen numaralar saatte de engelleniyor.

Samsung aynı zamanda yeni saat kadranı tasarım aracını da gözler önüne çıkardı. Bu araç, önümüzdeki yıl itibarıyla Android geliştiricilerine açılacak ve platform için kolaylıkla saat kadranı oluşturmayı sağlayacak. Tizen veya Wear OS kadranlarının yeni platform veya One UI Watch’ta kullanılıp kullanılamayacağı bilinmiyor. Ancak mevcut seçeneklerin fazla olmaması nedeniyle saat kadranlarını artıracak her tür girişimin olumlu karşılandığı söylenebilir.

Apple Watch’takine benzer olarak, akıllı telefona yüklenen uygulamanın eğer varsa saat uyumlu versiyonu da saate yüklenecek. Mevcut Tizen saatlerde olduğu gibi bu işlemi manuel olarak yapmak gerekmeyecek. Telefona yüklenen uygulamanın saat versiyonu da otomatik olarak saate eklenecek.

Yeni One UI Watch deneyimi ilk olarak önümüzdeki aylarda düzenlenecek bir Samsung Unpacked etkinliğinden sonra şirketin akıllı saatlerinde boy gösterecek. Samsung’un bu etkinlikte yeni akıllı saatinin yanında katlanabilir ekranlı yeni telefonlarını tanıtma ihtimali de oldukça yüksek görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER