Manşetler

Samsung One UI Watch 4.5 güncellemesi Galaxy Watch 4 serisine yeni erişilebilirlik özellikleri ekleyecek

one ui watch 4.5

Samsung salı günü, yakında dağıtıma çıkacak olan One UI Watch 4.5 güncellemesinin Galaxy Watch 4 ve Watch 4 Classic akıllı saatlerine yeni erişilebilirlik özellikleri ekleyeceğini duyurdu. Ayarlar, esas olarak kullanıcıların renk ayarlamaları ve stereo sesi yeniden dengeleme dahil olmak üzere, ses ve görsel ayarları yapmasına izin verecektir.

Renkleri ayırt etmekte zorlanan kullanıcılar için bu güncelleme, çeşitli renk filtreleriyle ekranı değiştirmelerine olanak tanıyacak. Ayrıca Samsung, kullanıcıların yazı tiplerini daha okunabilir hale getirmek için kontrastı artırabilmeleri, saydamlığı ve bulanıklık efektlerini devre dışı bırakabilmeleri ve tüm animasyonları kaldırabilmeleri için çeşitli ayarlar sunuyor.

İşitme güçlüğü çeken kişiler, bir Bluetooth kulaklığın sol ve sağ ses çıkışları arasındaki dengeyi ayarlayabilecektir. Ancak Samsung, yayınladığı basın bülteninde bu özelliğin telefon görüşmeleri sırasında çalışmayacağını söylüyor. Ayrıca şirket, dokunmatik ekran dokunuşlarının ne kadar süreceğini uzatmanıza ve tekrarlanan dokunuşları devre dışı bırakmanıza izin verecek. Üstelik güncelleme, kullanıcıların ekranda ne kadar süre ses kontrolleri ve bildirimler görüneceğine karar vermelerine imkan tanıyacak.

one ui watch 4.5

Ayarlara gelince, Samsung erişilebilirlik seçeneklerini tek bir menüde birleştiriyor, böylece bunlar daha kolay bulunabilirler. Sık kullandığınız bir özellik varsa, menüyü tamamen terk edebilir ve saatin ana ekran düğmesine bir kısayol programlayabilirsiniz. Düzenleyici menülerden bahsetmişken Samsung, daha hızlı erişim için tercih ettiğiniz saat yüzlerinden bir favoriler listesi oluşturmanıza izin verecek.

one ui watch 4.5

Küçük bir akıllı saat ekranında yazmayı kolaylaştırmak için Samsung, Galaxy Watch akıllı saatlerine QWERTY klavyelerine hızlıca kaydırma, el yazısı ve dikte gibi yeni yazı giriş seçenekleri ekleyecek. Samsung, yeni klavyenin, kullanıcıların her an kendileri için en uygun olana bağlı olarak bu farklı giriş yöntemleri arasında kolayca geçiş yapmalarına izin vereceğini söylüyor. Örneğin, bir metni yüksek sesle dikte ederken, ekstra gizlilik için el yazısına geçebilirsiniz.

One UI Watch 4.5 ile çift SIM desteği geliyor

Son olarak Galaxy Watch serisi, çift SIM’li bir Galaxy telefonla eşleştirilmesi koşuluyla çift SIM desteği alacak. Böylelikle, tercih ettiğiniz SIM kartın hangisi olduğunu ayarlayabilirsiniz ve bu, saatle otomatik olarak senkronize edilecektir. Sonuçta kullanıcılar, iki ayrı numaradan arama yapabilir ve gelen aramaları yanıtlayabilir.

one ui watch 4.5

Samsung, One UI Watch 4.5’in çıkışının bu yılın üçüncü çeyreği için planlandığını ve gelecekteki herhangi bir Galaxy Watch serisinde de mevcut olacağını söyledi. Her ne kadar şirket açık biçimde belirtmese de bu, yakında tanıtılmasını beklediğimiz Galaxy Watch 5 olacaktır. Şirket genellikle ağustos ayında bir Unpacked etkinliği düzenliyor ve geçen yıllarda bu etkinlikte yeni Samsung akıllı saatlerini de görüyorduk. Son zamanlarda gördüğümüz çeşitli Galaxy Watch 5 sızıntısıyla birleştiğinde, One UI Watch 4.5 için bekleme süresinin çok uzun olmayacağını düşünebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER