Teknoloji

Samsung katlanabilir telefonları ve S21 için Android 12 ve One UI 4 dağıtımına yeniden başladı

samsung one ui 4

Kullanıcılardan gelen hatalar ve çeşitli şikayetler nedeniyle Samsung, ilk dağıtımı duraklattıktan sonra, Android 12 tabanlı One UI 4 güncellemesini tekrar sunmaya başlıyor. Haber XDA Developers‘dan geliyor. Daha kararlı bir tabiata sahip olması beklenen güncelleme, yakında Galaxy S21 telefonları (S21 Plus ve Ultra dahil), Galaxy Z Flip 3 ve Z Fold 3 için Samsung One UI 4 güncellemesi kullanıma sunuluyor.

One UI 4, Google’ın Android 12 ile birlikte sunulan Material You tasarımına dayalı bir görsel yenileme içeriyor. Ayrıca güncellenmiş bir klavye de bulunuyor. Daha önce herkese açık bir beta sürecinin yürütülmesine rağmen, Samsung’un kasım ayındaki ilk sürümünde bazı sorunlar yaşandı. Kullanıcılar düşük performans aldıklarını, bazı durumlarda ekran titremeleri gördüklerini ve başka hatalarla karşılaştıklarını söyledi. Geçen hafta şirketin, Google Play’deki belirli bir sorun nedeniyle güncellemeyi Güney Koreli müşterilere sunmayı durdurduğu bildirilmişti. Şimdi, bu dağıtım tekrar başladı.

Android 12 sürümünün dağıtımı diğer üreticiler için de zorlu geçiyor. OnePlus, hatalarla dolu olduğunu bildirdikten sonra 9 ve 9 Pro için OxygenOS 12 güncellemesini dağıtmayı durdurmuştu.

Google bile sorunlara karşı bağışıklık kazanmış sayılmaz. Pixel 6’nın da başlangıçta bazı hataları vardı ve bunları düzeltmeyi amaçlayan güncelleme, Google’ın hâlâ çözmeye çalıştığı bildirildiğine göre yeni bağlantı sorunları ortaya çıkardı. İşletim sistemi sürümü Pixel 3A, 4 ve 5A gibi daha eski Pixel modelleri için de dağıtıma çıktı. Bazı kullanıcılar bu telefonlarla ilgili sorunlar bildirmiş olsa da, bu sorunlar Samsung ve OnePlus kullanıcılarının yaşadıkları seviyede görünmüyor. Ancak, Android 12 için Aralık güncellemesinin çoğu kişinin Pixel’lerine dağıtılmadığı da söyleniyor.

Samsung One UI 4 güncellemesi S21 ailesine Türkiye’de de sunulmaya başlanmıştı. Bu cihazlara ve diğer katlanabilir telefonlara geleceğini tahmin ediyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER