Teknoloji

OnePlus hatalara sahip olan OxygenOS 12 güncellemesini geri çekti

oxygenos 12 oneplus

OnePlus, bu hafta içinde Android 12 tabanlı OxygenOS 12’yi  OnePlus 9 ve 9 Pro’ya dağıtmaya başlamıştı. Ancak şirket, kullanıcılardan gelen hata ve sorun raporlarının ardından bunu geri çekti.

OnePlus, Android Police‘e yaptığı açıklamada, “OxygenOS 12 güncellemesinin neden olduğu sorunların farkındayız ve yazılım ekibimiz bunları düzeltiyor.” dedi. “Bu yazılım güncellemesini askıya alacağız ve mümkün olan en kısa sürede yeni bir yineleme sunacağız.”

Android Police, 120 Hz ekranın tekrar çalışması için ayarları değiştirmenin gerektiğini ve bazı menülerin doğrudan kilitlendiğini vurguladı. 9to5Google ise “kararlı” olarak adlandırılan bir sürüm için OxygenOS 12’nin, uygun OnePlus telefonunuza güncelleme yapmanızı ve yüklemenizi önermeyi zorlaştıran hatalar ve sorunlarla dolu olduğunu kaydetti. XDA Developers ise, kullanıcıların OnePlus 9 veya 9 Pro’larında karşılaşabilecekleri sorunları çözmeleri için fabrika ayarlarına sıfırlamalarını öneren bir not yayınlamıştı.

Görünüşe göre, Android 12 tabanlı bir işletim sisteminin dağıtımına dair zorluklarla karşılaşan tek marka OnePlus değil. Samsung’un Android 12 tabanlı One UI 4’ü bu hafta içinde Galaxy Z Flip 3 ve Z Fold 3’e sunulmaya başlandı, ancak bu sürümün çeşitli sorunlara sahip olduğu belirtildi ve dağıtımı kısa bir süre sonra durduruldu. Google’ın kendi Pixel telefonları da çok temiz görünmüyor. Bazı kullanıcılar, görünüşte Android 12’deki bir hatadan kaynaklanan bağlantı sorunları bildirdi.

OnePlus’ın yenilenmiş OxygenOS 12 güncellemesinin ne zaman dağıtıma çıkacağı ise şu an için bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER