Manşetler

Samsung Notebook 9 Pen’i 15 inç seçenek ile güncelliyor

samsung notebook 9 pen

CES’in başlamasına birkaç hafta var, ancak şirketler orada göstermeyi planladıkları yeni ürünlerin duyurularına başladı. Samsung da Notebook 9 Pen dizüstü bilgisayarının güncellenmiş bir versiyonunu duyurdu. 15 inçlik yeni bir boyut, var olan 13 inçlik tasarımın yanına ekleniyor. Geçmişte sadece normal Notebook 9 modelinde daha büyük ekran seçeneği bulunuyordu. Şimdi aynı imkan 2’si 1 arada modele de gelmiş oldu.

Güncellenmiş Notebook 9 Pen’in en büyük yeniliklerinden bir tanesi iyileştirilmiş S Pen oluyor. Akıllı telefon kuzeni Note 9’daki gibi, Notebook 9 Pen’in yeni S Pen’i de iyileştirilmiş gecikme süresi sunuyor. Samsung, yeninin eskisine göre iki kat daha hızlı çalıştığını söylüyor. Ayrıca şirket, S Pen için değiştirilebilir uçlar da sunuyor. Böylelikle farklı çizim tarzlarına göre kalemi uygun hâle getirmek mümkün oluyor. Ayrıca S Pen, sarı renkli, bu açıdan Note 9’daki mavi renkli telefon – sarı renkli S Pen uyumu burada da yakalanıyor.

samsung notebook 9 pen

Notebook 9 Pen’in diğer özellikleri geçen yılın modelinden farklı görünmüyor. Yine de, ufak tefek oynamalar dikkat çekiyor. Samsung 8. nesil Intel işlemcilere yer verecek. Ayrıca gigabit Wi-Fi desteği, iki adet Thunderbolt 3 portu, bir adet USB-C portu, kulaklık / mikrofon jakı ve microSD kart yuvası da bulunacak.

Samsung, Notebook 9 Pen’i 2019 içinde piyasaya sunmayı planlıyor. Daha net çıkış tarihi ve fiyat bilgilerinin ocak ayındaki CES 2019’da açıklanmasını bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER