Teknoloji

Samsung MWC etkinliğinde yeni Wear akıllı saat platformunun detaylarını paylaşacak

samsung wear os mwc 2021
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung ve Google’ın Wear OS ve Tizen’i bir araya getirerek oluşturduğu ve yakında tüketicilere sunulacak yeni akıllı saat platformunun ilk resmi ön gösterimi gelecek hafta yapılacak. Samsung’un MWC 2021 sanal etkinliğinde Galaxy ekosistemi, yeni saat deneyimi ve mobil güvenlik hakkında detaylar aktarılacak. Bu etkinlik 28 Haziran Pazartesi günü Türkiye saatiyle 20.15’te başlayacak.

Resmi MWC etkinlik sayfasında, Samsung’un “akıllı saatleri yeniden tasarladığı, hem geliştiriciler hem de tüketiciler için yeni fırsatlar yarattığı” şeklinde bir mesaj var. Bu, Samsung’un akıllı saatlerinin geleceğine yönelik bir ön bilgi niteliğini taşıyor.

Bu yılın başlarında Google I/O’da duyurulan yeni akıllı saat işletim sistemi, iki şirket için önemli bir gelişme niteliğini taşıyor. Samsung’un akıllı saatleri, Android ile uyumlu giyilebilir cihazlar içinde üst seviye olarak kabul ediliyor. Ancak bu saatler yıllardır kendi işletim sistemlerini ve uygulama mağazalarını kullanıyor. Google’ın Wear OS’i ise, Play Store’un gücüne, Google’ın hizmetlerine ve Android ile daha derin biçimde entegre olma yeteneğine rağmen, güçlü donanım ortaklarının eksikliğini nedeniyle ileri gidemiyor.

Ortaklaşa girişilen bu yeni akıllı saat projesi, her iki şirketin de sorunlarını çözebilir. Bu nedenle şimdilerde geçici olarak Wear OS olarak anılan yeni işletim sisteminin ön gösterimini, giyilebilir cihazlarda yeni güç merkezinin ne olabileceğine dair heyecan verici bir gösteri hâline getirebilir.

Etkinliğin diğer iki konusu olan “Galaxy ekosistemi” ve “mobil güvenlik” hakkında detaylar biraz daha belirsiz görünüyor. Ancak davetiyede ikinci duyuru için fikir verecek bir Knox logosu sergileniyor. Yine de, ayrıntılar için 28 Haziran’a kadar beklememiz gerekecek.

İLGİLİ HABERLER