Teknoloji

Samsung küresel çip krizine rağmen büyük kâr artışı bekliyor

samsung chatgpt

Samsung için 2021 oldukça iyi geçmiş gibi görünüyor. Şirketten verilen bilgiye göre, 2021’in son üç aylık döneminde kârın yüzde 52 oranında artmış olduğu tahmin ediliyor. Küresel çip krizinin yaşandığı bir ortamda bu oranda bir artış kaydedilmesinin Samsung’u bir hayli sevindirdiğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Güney Koreli şirket, 2021’in dördüncü çeyreğinde 13.6 trilyon won (156,1 milyar TL) kâr etmiş olduğunu hesaplıyor. Bu meblağın büyük kısmının da çip satışları sayesinde elde edildiği belirtiliyor. BBC News’in haberinde Samsung’un son dört yıllık dönemde dördüncü çeyrekteki en yüksek kâr seviyesine çıktığı da vurgulanıyor.

Sunucu bellek çiplerine olan yoğun ilginin Samsung’un en önemli gelir kaynağı olduğu belirtilirken, başka şirketler için yapılan çip üretiminin de Güney Koreli teknoloji devine hatırı sayılır miktarda para kazandırdığının altı çizildi. Teknoloji analisti Sam Reynolds’a göre, çip krizi sırasında PC ve diğer elektronik ürünlerine olan ilginin artması da Samsung’un kârlılığında etkili oldu.

Sam Reynolds, Samsung’un kurdaki dalgalanmalardan da faydalandığına da dikkat çekiyor. Kore wonu 2021’de değer kaybetse de, bunun ülkenin ihraç mallarını küresel pazar için daha cazip hâle getirdiği vurgulanıyor.

Ancak Samsung’un kâr tahmininin bazı analistlerin öngörülerinin altında kaldığını da belirtmek gerekiyor. Analistler şirketin çeyreği 15.6 trilyon won kâr ile kapatmasını beklese de, Samsung’un kâr beklentisi 13.6 trilyon won seviyesini geçmiyor.

Samsung, 2021’in son çeyreğine ait detaylı finans raporunu ocak ayının son günlerinde yayınlayacak. Güney Koreli şirketin bilançosundaki tüm detayları görmek için biraz daha beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER