Teknoloji

Samsung kavisli UHD TV’ler Türkiye pazarına geliyor

Son yıllarda ekran teknolojisinde yaşanan gelişim mobil teknolojilerdeki gelişimle büyük paralellik gösteriyor. Özellikle Güney Koreli iki elektronik devi LG ve Samsung yeni ekran teknolojilerinin gelişimi ve tanıtımı konusunda itici güç görevini üstleniyor. Samsung bu yılın başında ABD’de düzenlenen CES 2014’te tanıttığı 2014 model kavisli Ultra HD (UHD) TV’lerini Avrupa’yla eş zamanlı olarak Türkiye’de piyasaya sürerken, düzenlediği basın toplantısıyla kavisli UHD TV’lerini görücüye çıkarttı.

IMG_19195

Toplantıda konuşan Samsung Electronics Türkiye Başkanı Yoonie Joung, 2013 itibarıyla 24 ülkede yüzde 30’un üzerinde bir payla TV pazarında lider konumda olduklarının altını çizerken, kavisli TV’lerin de önümüzdeki iki yıl içinde yüzde 20’lik bir pazar payı yakalamasını öngördüklerini dile getirdi. Bir neslin kavisli TV’ler ile büyüyeceğini söyleyen Joung, TV pazarına yeni bir soluk getirmekten ötürü mutluluk duyduklarını sözlerine ekledi.

IMG_19273

Joung’un ardından söz alan Samsung Electronics Türkiye Tüketici Elektroniği Satış ve Pazarlama Direktörü Hüseyin Erel, Samsung’un kavisli UHD TV’sine dair özellikler hakkında bilgi verdi. TV pazarındaki evrimin kullanıcıları tüplü televizyonlardan kavisli UHD TV’lere getirdiğini söyleyen Erel, Samsung olarak hazırladıkları televizyonlarda pazar eğilimlerini ve tüketici isteklerini harmanladıklarının altını çizdi. Tüketicilerin TV satın alırken göz önünde bulundurdukları kriterlerde ekran boyutu, görüntü kalitesi, fiyat ve TV tipi ön plana çıkarken; Samsung özellikle ekran boyutu, görüntü kalitesi ve TV tipi üzerine odaklanmayı tercih ediyor.

IMG_19337

Samsung’un yeni kavisli UHD TV’leri izleyicilere daha büyük bir ekrana baktıkları hissini sunuyor. İdeal kavis sunan TV’lerde optimize edilimiş renk özelliği sağlayan ve derinlik hissini artıran ve patenti Samsung’a ait yeni bir görüntü algoritması kullanılıyor. Bu otomatik derinlik geliştirici sayesinde izleyici 3D teknolojisinin sunduğuna yakın bir derinlik hissini gözlüklere ihtiyaç duymadan yakalıyor. UHD Dimming teknolojisiyse siyahların daha derin, beyazların ise daha saf gözükmesini sağlıyor.

IMG_19360

Halihazırda UHD içeriklerinin sayısı oldukça kısıtlı olsa da, Samsung’un yeni kavisli UHD TV’sinde mevcut yayınları UHD’ye yükseltme seçeneği bulunuyor. Bu seçenek sayesinde Samsung kavisli UHD TV satın alanlar yüksek görüntü kalitesi sunan içeriklere hızlı biçimde ulaşabiliyor. Şirket ayrıca sunduğu UHD video paketiyle tüketicilerine en popüler filmleri yüksek görüntü kalitesiyle ulaştırıyor.

IMG_19426

Samsung’un Smart TV’lerinde sunduğu Akıllı Gelişim Kiti, kavisli UHD TV’lerde de bulunuyor. TV’nin arkasına yerleştirilen bu kit sayesinde Samsung Smart TV’ler en güncel özelliklere hızlıca kavuşuyor. UHD TV’ler için hazırlanan gelişim kiti sayesinde kullanıcılar CPU, GPU ve bellek gibi donanım iyileştirmelerinden hızla faydalanabiliyor. Çoklu ekran özelliğiyse kullanıcıların bir yandan TV izlerken bir yandan da internette gezinmesinin önünü açıyor.

IMG_19448

Samsung’un kavisli UHD TV’si 3840 x 2150 piksel ekran çözünürlüğüne sahip. İlk olarak 55 ve 65 inç’lik kavisli UHD TV’lerini satışa sunacak olan Samsung, 78 inç’lik modeli de daha sonra tüketiclerin beğenisine sunacak. Samsung’un kavisli UHD TV’lerinin Türkiye satış fiyatı ise 8 ila 15 bin TL arasında değişiyor.

İLGİLİ HABERLER