Teknoloji

Samsung katlanabilir telefonların ilk tercihe dönüşeceğine inanıyor

samsung katlanabilir galaxy z fold 5

Katlanabilir telefon pazarı geçtiğimiz yıl çıkan Samsung Galaxy Z Fold 3 ve Z Flip 3 ile büyümüş ve daha istikrarlı bir zemine oturmuştu. Bu telefonların takipçileri Z Fold 4 ve Z Flip 4‘ü duyuran Samsung, önümüzdeki birkaç yıl içinde katlanabilir telefonlarının en değerli cihazları hâline gelmesini öngörüyor.

The Korea Herald’ın haberine göre; Güney Koreli şirketin yöneticilerinden Roh Tae-moon, katlanabilir telefonların önümüzdeki birkaç yıl içinde sattıkları üst sınıf telefonların yüzde 50’sinden fazlasını oluşturmasını öngörüyor. Bu hedefe ulaşılması için 2025 işaret ediliyor.

Samsung hâlihazırda katlanabilir telefon pazarının zirvesinde yer alıyor. Araştırma şirketi Omdia’nın verilerine göre, Z Flip 3 ve Fold 3’ün toplam satış sayısı 7.1 milyonu buldu. Burada çoğunluğun Z Flip 3’e ait olduğu belirtilirken, satılan toplam katlanabilir telefon sayısının 9 milyon civarında olması Samsung’un bu pazardaki hakimiyetini gösteriyor. Güney Koreli şirket, satılan toplam katlanabilir telefon sayısının 10 milyon civarında olduğunu açıklamıştı.

7.1 milyon satış sayısının Güney Koreli şirketin toplam satışları içinde çok küçük bir yüzdeyi oluşturduğunu belirtmek gerekiyor. 2021’de 271.5 milyon cihaz sevkiyatı gerçekleştiren şirket, uygun fiyatlı ve orta segment cihazlarıyla geniş kitlelere ulaşıyor.

Ancak üst sınıf telefonlara bakıldığında şirketin hedefine ulaşması tahmin edilenden daha yakın bir tarihte gerçekleşebilir. S21 serisinin sevkiyat sayısının 20 ila 25 milyon arasında olduğu belirtilirken, S22 Ultra modelinin mevcut satış sayısının da 11 milyon civarında olduğu kısa süre önce gündeme gelmişti. Katlanabilir telefonlar 7.1 milyon satış sayısıyla şirketin üst segment telefonları arasında yaklaşık yüzde 30’luk bir paya sahip gibi görünüyor.

Counterpoint’in verilerine göre, dünya genelinde 2022’de 16 milyon ve 2023’te 26 milyon katlanabilir telefon satılması öngörülüyor. Samsung’un da yeni cihazlarıyla katlanabilir telefon satışlarındaki ivmesini daha da yukarıya taşımasına kesin gözüyle bakılıyor. Şirketin 2022’nin ikinci yarısında katlanabilir telefon pazarındaki payının yüzde 80’i bulması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER