Teknoloji

Samsung katlanabilir telefon satışlarını katlamayı hedefliyor

samsung galaxy fold katlanabilir telefon 2

Katlanabilir telefon kategorisi hâlihazırda ana akımdan uzak görünse de, Samsung bu tasarıma yönelik yüksek hedefler belirlemiş durumda. Şirketin kendisine koyduğu söylenen satış hedefleri de bu iddiayı destekleyecek türden.

ETNews sitesinde yer alan habere göre; Güney Koreli teknoloji devi, önümüzdeki yıl 6 milyon katlanabilir telefon satmayı hedefliyor. Samsung’un kendisine koyduğu hedefin daha yüksek olduğu ancak ekran birimiyle kapasite konusunda yürütülen görüşmeler nedeniyle hedefin aşağıya çekildiği belirtiliyor.

Samsung katlanabilir telefon satışı için iddialı hedefler belirledi

Birinci nesil Galaxy Fold’un satışları hâlihazırda 500 bin seviyesine doğru ilerliyor. Bu da Samsung’un 2020 itibarıyla satışları oniki kat artırmayı hedeflediğini gösteriyor. Şirketin ilk hedefinin satışları 10 milyon seviyesine çıkarmak olduğu söylense de, ekranın üretimindeki zorluklar Samsung’u daha mütevazı bir hedef belirlemeye itmişe benziyor.

Samsung hedeflerini aşağıya çekse de, mevcut seviye bile endüstri standartlarına göre iddialı olarak değerlendirilebilir. Pazar analistleri, 2020’deki katlanabilir telefon satışlarının 3 ila 5 milyon arasında bir seviyede gerçekleşmesini öngörüyor. Bu da Samsung’un kendisine koyduğu hedefe ulaşmasının pek kolay olmayacağını gösteriyor. Senaryo ne olursa olsun, Samsung’un 2020’de katlanabilir telefon satışlarının hakimi olma ihtimali yüksek görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER