Manşetler

Samsung katlanabilir telefonların toz direnci için yoğun biçimde çalışıyor

samsung katlanabilir telefon

Samsung’un mobil iş birimi başkanı TM Roh, şirketin Unpacked etkinliğinin ardından düzenlenen bir basın toplantısında, katlanabilir telefonların toz direnci konusundaki çabalarından bahsetti. Android Authority tarafından fark edilen ve Güney Koreli medya kuruluşu BizWatch tarafından bildirildiği üzere Roh, tüketicilerin toz direnci için büyük bir talebi olduğunun farkında olduklarını ve bunu elde etmek için çeşitli çabalar gösterdiklerini belirtti. Ayrıca, Samsung’un katlanabilir telefon serisine su direncini birkaç nesil sonra eklediğini belirtti ve Fold serisi hayranlarından toz direnci değerlendirmesi için “biraz daha beklemelerini” rica etti.

Katlanabilir telefonlar için hareketli parçalarla birlikte gelen toz problemi, Samsung’un katlanabilirleri ana akıma taşıma hedefi doğrultusunda aşması gereken zor bir engeldir. Şirketin mevcut katlanabilir telefonları sağlam bir su direnci sunsa da, henüz toza karşı herhangi bir koruma sağlamıyorlar. Klasik amiral gemisi telefonlar genellikle IP68 derecesine sahip olup, belirli bir dereceye kadar hem toza hem de suya dayanıklı oldukları anlamına gelir; ancak Samsung’un katlanabilirleri sadece IPX8 derecesine sahip – 8, tamamen suya batırabileceğiniz anlamına gelir, ancak X, toz direncine karşı büyük bir “hayır” ifadesidir. Bir katlanabilir telefonun hareketli parçaları, bu sorunu çözmenin zor olacağını gösteriyor.

Katlanabilir telefon modellerinde toz direnci yolculuğu

Samsung’un rakipleri de bu konuda çalışıyor. Motorola Razr Plus, suya karşı daha düşük direnç sunarken, IP52 derecesi ile toza karşı sınırlı koruma sağlar. Samsung telefonları da toza karşı tamamen çaresiz değil. Menteşeler tozun dışarıda kalmasına yardımcı olacak şekilde fırçalarla donatılmıştır. Ancak bir sebepten ötürü, Flip ve Fold, toz direnci seviyesini yansıtan bir IP derecesi ile gelmiyor. Bunun yerine IPX8 ile belgelenen suya direnç var.

Toza dayanıklı bir katlanabilir telefon heyecan verici bir olasılık olabilir ve katlanabilir telefonları ana akım kullanıcı kitlesine taşıma yolunda büyük bir adım olabilir. Ancak o zamana kadar, katlanabilir telefonunuzu tozlu ve kumlu ortamlardan uzak tutmanız, en azından yazın plaja götürmemeniz yerinde olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER