Manşetler

Samsung katlanabilir telefonlarının isimlerinde önemli bir değişiklik yapabilir

samsung katlanabilir telefon

Samsung katlanabilir telefon portföyünün en yeni üyelerini yakında gözler önüne çıkaracak. Tanıtım etkinliği için geri sayımda son bir haftaya girilirken, telefonlarla ilgili söylentilere yenileri eklenmeye devam ediyor. Bunların en yenisi ise diğerlerinden biraz daha farklı bir yerde duruyor.

Samsung’un katlanabilir telefonlarının adından Z harfini çıkaracağı söyleniyor. Şirket bu isimlendirme yaklaşımını ilk Flip modeliyle benimsemişti. İlk Fold telefonu ise Galaxy Fold adıyla tanıtılmış, Z harfi ise bu modelin takipçisiyle eklenmişti.

Samsung’dan o dönemde yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı: “Z Serisi ile katlanabilir telefon portföyümüz için yeni bir isimlendirme şeması benimsiyoruz. Böylelikle farklı deneyimler sunacak bu ürün kategorisine bağlılığımızı göstermeyi amaçlıyoruz. Z harfini tercih etmemizin nedeni, dinamik ve genç bir hissiyat veren katlanabilir bir telefon fikriyle sezgisel olarak iletişim kurması.”

Güney Koreli şirketin katlanabilir telefon isimlerinde değişiklik yapacağı iddiasını SnoopyTech rumuzlu duyumcu gündeme getirdi. SnoopyTech’in paylaşımına göre, şirketin yeni katlanabilir telefonları Galaxy Fold 4 ve Flip 4 adıyla resmiyet kazanacak.

Güney Koreli şirketin bu kararı Rusya ordusunun “Z” harfini bir savaş sembolü olarak kullanmasının yattığı belirtildi. Rusya ordusunun Ukrayna işgalinde kullandığı tank ve askeri araçlarının büyük kısmının üstünde “Z” harfi bulunuyor. Bazı Rus sporcuların madalya törenlerinde üstünde Z harfi bulunan şeyler giymesi de tartışma yaratmıştı.

Samsung bu durumun ortaya çıkmasının ardından Estonya, Litvanya ve Letonya gibi ülkelerde katlanabilir telefonlarının adından Z harfini sessiz sedasız çıkarmıştı. Şirketin bu yaklaşımı genele yaymaya hazırlandığı söylenebilir.

Yeni Samsung katlanabilir telefonlar 10 Ağustos’ta tanıtılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER