Teknoloji

Samsung internet tarayıcısını diğer markaların Android cihazlarına da açtı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung internetSamsung yazılım çözümleri konusunda genellikle eleştirilse de, bir uygulamasıyla alkış toplamayı başarıyor. Samsung Internet adını taşıyan internet tarayıcısı, eklenti desteği ve önleyici içermesi gibi özellikleri sayesinde Google Chrome gibi başarılı tarayıcılara alternatif olabiliyor.

Samsung’un markasını taşıyan tarayıcıya uzun süre boyunca sadece Samsung markalı telefonlara özgü kalmıştı. Ancak bu durum, geçtiğimiz yılın mart ayı itibarıyla değişmiş ve tarayıcının beta sürümünün Nexus cihazlara yüklenmesi mümkün hâle gelmişti. Şimdi de beta sürümünün kapsama alanını genişleten Samsung, tarayıcısının Android 5.0 Lollipop ve üstü sürümlere sahip cihazlara yüklenebilmesinin önünü açtı.

Ancak tarayıcının Samsung ve Google dışında bir marka taşıyan cihazlarda kullanımı, şu an için sadece beta versiyonla sınırlı. Güney Koreli şirketin yakında uygulamanın tam sürümünü de herkese açması bekleniyor. Samsung bu konuda somut bir zaman aralığı vermiş değil. Pixel ve Nexus serisi cihazlar tam sürüme iki ay içinde geçmişti. Diğer Android cihazların da benzer bir takvimden geçmesi şaşırtıcı olmayacaktır.

Samsung Internet yeni beta sürümüyle ilginç özellikler kazanıyor

Yeni beta sürümü, Samsung’un internet tarayıcısına başka etkileyici özellikler de getiriyor. Bunlar arasında en çok yüksek kontrast modu göze çarpıyor. Bu özellik sayesinde görme problemi yaşayan kişilerin ekrandaki yazıları okuması kolaylaşıyor. Chromium rendering motorunun yeni versiyonu ve Google Cardboard için WebVR desteği de güncellemenin Samsung Internet’e kazandırdıkları arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER