Teknoloji

Samsung akıllı telefonları için beş yıldan uzun süre boyunca güvenlik güncellemesi sunabilir

galaxy z flip 5 samsung

Google geçtiğimiz hafta tanıttığı Pixel 8 ve Pixel 8 Pro için yedi yıl boyunca yazılım ve güvenlik güncellemesi sözü vermişti. İnternet devi bu hamlesiyle daha önce Android tarafında en uzun süre boyunca güncelleme sunma taahhüdünde bulunan Samsung’u sollamıştı.

Görünen o ki, Güney Koreli şirket en azından güvenlik güncellemeleri tarafında Google’a yaklaşmaya çalışacak. SamMobile sitesine konuşan Samsung yöneticisi Shin-Chul Baik, akıllı telefonlarda beş yıldan uzun süre boyunca güvenlik güncellemesi sunma konusunu aktif olarak tartıştıklarını dile getirdi.

Baik, açıklamasında bunun nedenlerinin birinin de resmi mevzuatlar olduğunu belirtmeyi ihmal etmedi. Avrupa Birliği hâlihazırda şirketlerin en az beş yıl boyunca akıllı telefonlar için sistem güncellemesi sunmasını zorunlu kılacak bir yasa tasarısı üstüne çalışıyor.

Samsung yazılım güncellemesi desteğinde mevcut yapıyı değiştirmeyebilir

Güney Koreli şirketin açıklamasında işletim sistemi güncellemelerinden bahsedilmiyor. Dolayısıyla şirketin yine dört yıl boyunca yazılım güncellemesi desteği sunması, güvenlik güncellemelerinde ise süreyi beş yılın üstüne çıkarması muhtemel görünüyor. Yine de, Android pazarının lideri olan Samsung’un daha uzun süre güncelleme sözü vermesinin ekosistemin geneli için pozitif bir gelişme olacağını vurgulamak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER