Teknoloji

Samsung’dan iki yeni dayanıklı cihaz: Galaxy XCover 7 ve Tab Active 5 tanıtıldı

samsung galaxy xcover 7

Samsung’un yeni amiral gemisi olan Galaxy S24 serisi önümüzdeki hafta gözler önüne çıkacak. Ancak şirket iki dayanıklı ürünü tanıtarak bir sürpriz yaptı. Samsung Galaxy XCover 7 akıllı telefon ve Galaxy Tab Active 5 tablet resmiyet kazandı.

İki cihaz da kutularından Android 14 yüklü olarak çıkıyor. 5G ve NFC desteği, Samsung Knox Vault ile veri koruma ve hızlı erişim için programlanabilen özel buton ikilinin ortak özellikleri arasında yer alıyor.

Samsung Galaxy XCover 7

Galaxy XCover 7’de 6.6 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü LCD ekran bulunuyor. Dokunma hassasiyeti artırılan ekran 2 mm’ye kadar kalınlıkta olan eldivenlerle kullanılabiliyor. Buna ek olarak, ıslak ortamlarda da ekranı kullanmakta bir sorun yaşanmıyor. Samsung telefonda kullanılan işlemci konusunda fazla bilgi vermedi ve sadece Galaxy XCover 7’nin 6 nm sekiz çekirdekli bir işlemciye sahip olduğunu belirtmekle yetindi.

Akıllı telefonda 50 megapiksel çözünürlüklü tek bir arka kamera bulunuyor. Ön tarafta ise 5 megapiksel çözünürlüklü bir kamera mevcut. 6 GB RAM’e sahip telefonun depolama alanı 128 GB. Depolama alanını microSD kart desteğiyle büyütmek de mümkün. 3.5 mm ses jakı ve Dolby Atmos ses desteği de telefonda kullanıcıları bekliyor.

Samsung Galaxy XCover 7’nin ana satış noktası dayanıklı kasası olacak. Akıllı telefonda hem IP68 hem de MIL-STD-810H askeri dayanıklılık sertifikası mevcut. Gorilla Glass Victus+ camla korunan ekrana sahip olan telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4050 mAh kapasiteli çıkarılabilir pil bulunuyor.

Samsung Galaxy XCover 7’de “Pil Yok Modu” isimli bir özellik de bulunuyor. Bu özellik sayesinde telefon bataryası çıkarılarak USB-C bağlantısı üzerinden kullanılabiliyor. Böylelikle hem pili korumak hem de ekstra ısınmasını engellemek mümkün oluyor.

Samsung Galaxy Tab Active 5

Samsung’un yeni tabletinde 8 inç büyüklüğünde 120 Hz LCD bir ekran bulunuyor. Bu ekranda da dokunma hassasiyeti artırılmış. 13 megapiksel arka, 5 megapiksel ön kameraya sahip olan tablette adı açıklanmayan 5 nm bir işlemci mevcut.

Galaxy Tab Active 5’te 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanı ile 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanı olmak üzere iki yapılandırma seçeneği sunuluyor. Depolama alanının üstüne microSD kart desteğiyle 1 TB daha eklenebiliyor. IP68 dayanıklılık sertifikasına sahip tablette S Pen desteği mevcut. Ancak S Pen’i tablete monte etmek için özel bir kılıf kullanmak gerekiyor.

Samsung’un yeni tableti MIL-STD-810H0 askeri dayanıklılık sertifikasına sahip. Bu da tabletin yüksek rakıma, neme, suya daldırmaya, yoğun sise, toza, titreşime ve düşmeye dayanıklı olduğu anlamına geliyor. Ekranı Gorilla Glass 5 cam koruyor.

Tabletin alt ekran çerçevesinde fiziksel tuşlar bulunuyor. Ana ekran tuşu parmak izi tarayıcısına da ev sahipliğine yapıyor. Tableti 5050 mAh kapasiteli bataryasını çıkarıp USB-C girişi üzerinden güç alarak kullanmak da mümkün.

Samsung Galaxy XCover 7 ve Tab Active 5 için ne kadar ödemek gerekecek?

Samsung Galaxy XCover 7 ve Galaxy Tab Active 5  bu ay içinde satışa sunulacak. Fiyat konusunda henüz bilgi verilmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER