Teknoloji

Samsung Galaxy Watch 6 serisinde pil kapasitesi artacak

Samsung Galaxy Watch 6
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Galaxy Watch 6’nın yaz aylarında tanıtılması bekleniyor. Ancak akıllı saatle ilgili sızıntılar şimdiden etrafta dolaşmaya başlamış durumda. Bunların en yenisi, Galaxy Watch 6’ın pil hücrelerini gösteriyor ve saatin selefinden daha büyük bir pil kapasitesine sahip olacağının sinyalini veriyor.

Güney Kore’de düzenleyici kurumlar, Galaxy Watch 6 serisi saatlerde kullanılması beklenen iki pile sertifika verdi. Samsung’un yeni akıllı saatleri için de iki farklı kasa boyutu seçeneği sunması öngörülüyor. Bunlardan birinin 40 mm diğerinin ise 44 mm olması bekleniyor. Samsung’un yeni akıllı saati için SM-R93x ve SM-R94x model numaralarını kullanacağı da iddialar arasında yer alıyor.

EB-BR935ABY model numaralı bataryanın ölçülmüş kapasitesinin 295 mAh, sunulan kapasitesinin ise 300 mAh olduğu belirtildi. Bu pilin 40 mm Galaxy Watch 6’da kullanılması muhtemel görünüyor. Zira 40 mm Galaxy Watch 5’te 284 mAh kapasiteli bir pil bulunuyor. Bu pilin ölçülmüş kapasitesi ise 276 mAh.

EB-BR945ABY model numaralı bataryanın kapasitesi ise 425 mAh. Bu bataryanın ölçülmüş kapasitesi ise 412 mAh. 44 mm Galaxy Watch 5’te 410 mAh kapasiteli bir pil bulunuyor. Bu pilin ölçülmüş kapasitesi ise 397 mAh.

Samsung Galaxy Watch 6’yı yeni katlanabilir telefonlarıyla birlikte tanıtacak

Resmi sertifikalar Samsung Galaxy Watch 6 serisinde pil kapasitesinin artacağı konusunda güçlü bir sinyal veriyor. Bahsi geçen sayılar küçük görünse de, akıllı saatlerde pil ömründe olumlu anlamda büyük fark yaratacak türden. Söz konusu öngörülerin doğruluğunu görmek içinse yaz aylarını beklemek gerekiyor. Samsung’un yeni akıllı saatini yeni katlanabilir telefonlarıyla tanıtmasına kesin gözüyle bakılıyor.

İLGİLİ HABERLER