Manşetler

Samsung yeni tableti Galaxy Tab S2’yi duyurdu

samsung-galaxy-tab-s2-200715

Samsung, 8.0 ve 9.7 inç olmak üzere iki farklı ekran boyutuna sahip yeni tableti Galaxy Tab S2’yi duyurdu. Ağustos ayında küresel olarak satışa sunulacak Galaxy Tab S2, özellikle hafif ve ince metal çerçevesiyle dikkat çekiyor. 5.6 milimetre kalınlığındaki Samsung Galaxy Tab S2’nin 9.7 inç versiyonu tartıda 389 gram çekiyor. 8 inç model ise 265 gram ağırlığında.

Samsung Galaxy Tab S2’nin her iki versiyonunda da 2048 x 1536 piksel çözünürlüğünde Super AMOLED ekran bulunuyor. İşlemci kısmındaysa dört çekirdekli 1.9 ve 1.3 GHz işlemcilerin birleşiminden oluşan sekiz çekirdekli bir işlemci sahneye çıkıyor. microSD kart desteği sayesinde Samsung Galaxy Tab S2’nin depolama alanının üstüne 128 GB daha eklenebiliyor.

Samsung, yeni Galaxy Tab S2 ile birlikte 10.5 inç ekran tercihinden vazgeçmişe benziyor. iPad boyutlarındaki Samsung Galaxy Tab S2, Apple tabletlerindeki 4:3 görüntü oranını da barındırıyor. Samsung Galaxy Tab S2 için hazırlanan tanıtım materyallerinde video değinilmemesi ve cihazın dijital içeriklerin okunması için uygunluğunun vurgulanması da dikkat çekiyor.

Samsung Galaxy Tab S2, selefinin en önemli problemi olarak nitelenen “zayıf işlemci sorunu”nu ortadan kaldırırken, güçlü yönlerinden biri olan Super AMOLED ekranı korumaya devam ediyor. Metal tasarımı da Samsung Galaxy Tab S2’nin piyasaya çıkışıyla birlikte tablet pazarında kendisine önemli bir yer edinebileceğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER