Manşetler

Samsung Galaxy S9 ve S9 Plus sızan taslak çizimlerde görülüyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
samsung galaxy s8 plus
Samsung Galaxy S8+

Samsung Galaxy S9’un çıkışına az bir zaman kala, dedikodular da yavaş yavaş artmaya başladı. Sızan son taslaklar sayesinde hem S9’un hem de daha büyük ekranlı olacak Samsung Galaxy S9 Plus’ın neye benzeyeceğini görme fırsatı elde ediyoruz.

Android Headlines‘ın Çin’in Twitter’ı olarak nitelendirilen Weibo’da bulduğu fotoğraflar resmi basın fotoğraflarına çok benziyor. Bunlara göre her iki telefon da görünüş açısından Samsung Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus’a önden çok benziyor. Kavisli ekranlar, ince ekran çerçeveleri aynı olacak gibi görünüyor.

Ekran çerçevelerinin boyutlarında değişiklik olup olmayacağını fotoğraflara bakıp söylemek zor, ancak boyutta biraz azalma var gibi görünüyor.

Ekranın üstündeki bir dizi lens ve sensör dikkat çekiyor. Bu yeni telefonların daha iyi hâle getirilmiş iris tarayıcıya sahip olacağına dair bazı haberler çıkmıştı. Tuşların yerleşimi ise S8’dekiyle aynı gibi görünüyor. Sol kenarda ses tuşu ve Bixby düğmesi bulunacak gibi görünüyor. Sağ kenarda da güç butonu dikkat çekiyor.

Fotoğrafların bir tanesinde Galaxy S9 arkadan gösteriliyor. Ne yazık ki, S9 Plus’ın aynı açıdan çekilmiş bir fotoğrafı bulunmuyor. Galaxy S8’dekine göre en büyük farklılık parmak izi okuyucusunun yeri olacak gibi görünüyor. Parmak izi okuyucusu yeni telefonlarda kamera lensinin altına taşınmış.

Kameradan bahsetmişken, Galaxy Note 8’deki gibi çift lensli bir kamera değil, tek lensli bir kamera olacak gibi görünüyor. Daha büyük boyutlu olacak Samsung Galaxy S9 Plus, çift lensli kamerasıyla diğerinden farklı olabilir.

Tabii ki, sızan bu görüntüler çok gerçekçi ve ikna edici görünse de, sahte olma ihtimalleri de bulunuyor. Ancak daha önce Samsung Galaxy S9 ile ilgili yazılan ve çizilenlerle epey paralellik taşıdığını belirtmeden geçmemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER