Teknoloji

Samsung Galaxy S7 ile microSD ve suya dayanıklılık geri gelebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Galaxy S7

Samsung’un yakında çıkacak normal ve kavisli ekranlı Galaxy S7 telefonları hem microSD kart yuvası üzerinden genişletilebilir hafızaya hem de IP67 sertifikasıyla belgelenen suya dayanıklılık özelliğine sahip oalcak.

VentureBeat’in haberine göre, S7 telefonları daha yüksek kapasiteli pilleri de barındıracak. Bunlar, birkaç hafta önce çıkan basınç hassasiyetli ekran üstüne eklenen yeni S7 dedikoduları olarak kayda geçiyor. Genişletilebilir hafıza, suya dayanıklılık ve daha büyük boyutlu pil gibi özelliklerin geri gelmesi, Samsung’un geleneksele geri dönüş yapacağı anlamına geliyor.

2015 model amiral gemisi Galaxy S6 tasarımı nedeniyle olumlu eleştiriler toplamıştı, ancak deneyimli kullanıcılar bu telefonun pil ömründen ve depolama seçeneklerinden hoşnut olmamışlardı. Samsung’un tasarımda da geri gideceğini beklemek haksızlık olur, ancak sözü edilen özelliklerin geri gelmesi durumunda Galaxy S6’daki tasarımın belirli unsurlarından fedakârlık yapılması gerekebilir.

Öte yandan Venture Beat Samsung’un S7’deki kamerayı değiştireceğini, megapiksel sayısını 12’ye indireceğini yazıyor. Bu, muhtemelen düşük ışık performansını artırmak için girişilecek bir adım olabilir.

Galaxy S7 Edge versiyonu daha büyük ekranlı olacak

Wall Street Journal geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir haberde S7’nin normal ve kavisli ekranlı Edge versiyonu olmak üzere iki farklı çeşitle geleceğini yazmıştı. Ancak Edge çeşidinin 5.1 inç’lik ekran yerine 5.5 inç’lik boyutlarda geleceği tahmini mevcut. Ayrıca her iki çeşit de USB Type-C konnektörüne sahip olabilir.

Samsung Galaxy S7’yi önümüzdeki ilkbaharda çıkarmayı planlıyor. Telefon muhtemelen şubat ayındaki Mobil Dünya Kongresi’nde resmiyet kazanacak, ancak Samsung’un bundan da önce davranıp Barselona’dan başka bir yerde, bağımsız bir etkinlik düzenleme ihtimali de bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER