Manşetler

Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge bugün piyasaya çıktı

samsung-galaxy-s6-ve-s6-edge-100415

Samsung Galaxy S6 ve S6 Edge bugün itibarıyla Türkiye’de satışa sunuldu. Güney Koreli üretici bu yeni amiral gemisi telefonları için rekor seviyede satışlar bekliyor. Samsung’un yeniden sıçramaya ihtiyacı var, özellikle geçen yılın amiral gemisi Galaxy S5’in gelir ve kârlılık bakımından gerilemeye neden olmasının ardından Samsung bu yılın telefonlarını radikal değişikliklerle birlikte sunuyor.

2015 Mobil Dünya Kongresi’nde duyurulan ve bizim de tanıtımını Barselona’da bizzat takip ettiğimiz Samsung Galaxy S6 ve S6 Edge genel olarak olumlu yorumlar alıyor. Bazı analistler bu cihazların sadece 2015 yılı içinde 50 milyon adet satabileceği tahmininde bulunuyor. Samsung’un mobil pazarlamadan sorumlu şefi Lee Sang-chul da Galaxy serisi içinde şimdiye kadarki en yüksek satış hacmine ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.

Samsung S6 Edge’e yoğun ilgi gösterileceğini düşünüyor ve bu üründen beklentilerini oldukça yüksek tutuyor. Şirketin mobilden sorumlu tepe yöneticisi JK shin, Edge’e gelen talebin arzın üstüne çıktığını, hem operatörlerden gelen siparişlerin hem de Edge’in kavisli ekranını üretmekteki zorlukların arzın talepten düşük seyretmesine neden olduğunu kaydetmişti. Tabii ki, arzın talebi karşılayamaması talebin çok yüksek olduğu anlamına gelmiyor, yine de Türkiye piyasasında 500 TL kadar daha yüksek fiyata satılacak olan Galaxy S6 Edge’e gösterilen ilgi Samsung’u memnun etmişe benziyor.

Samsung Galaxy S6 ve S6 Edge Türkiye’nin dışında ABD, İngiltere, Fransa, Almanya gibi önde gelen pazarlarda da bugün satışa sunuluyor. Şirket bu iki telefonunu özel etkinliklerle tanıtacak, Galaxy S6 veya S6 Edge’e geçiş yapanlara eski telefonlarından yeni telefonlarına veri aktarımı noktasında da yardımcı olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER