Teknoloji

Samsung Galaxy S24 serisinin kamerasını iyileştiren en yeni güncellemeyi dağıtıma çıkardı

samsung galaxy s24 ultra

Samsung Galaxy S24 serisi için ana vatanı Güney Kore’de yeni bir güncellemeyi dağıtıma çıkardı. Mart ayının bitmesine sayılı günler kalan bu güncelleme, Android’in nisan ayına ait güvenlik yamasını da beraberinde getiriyor.

Böylelikle Galaxy S24 serisi, önümüzdeki ayın güvenlik yamasını alan ilk Samsung telefonlar alıyor. Ancak güncellemenin getirdikleri sadece bununla sınırlı kalmıyor. S24, S24+ ve S24 Ultra modellerine güncellemeyle birlikte kamerayı iyileştirecek bazı dokunuşlar yapılıyor.

Samsung’un Güney Kore topluluk forumunda yapılan paylaşıma göre, güncelleme Galaxy S24 serisine S928NKSU1AXCA seri numarasıyla dağıtılıyor. Dosya boyutu 797.83 MB olan güncelleme, yine One UI 6.1 kullanıcı arayüzünü getiriyor.

Kamera tarafında yapılan iyileştirmeler şu şekilde sıralanıyor:

  • Düşük ışıkta çekilen görüntülerde iyileştirme
  • ExpertRAW uygulamasında iyileştirilmiş renkler
  • Fotoğraf modunda yakınlaştırma yapılırken geliştirilmiş metin netliği
  • Anında Yavaş Çekim özelliği için 480 x 480 çözünürlük desteği

Samsung Galaxy S24 serisi için bunun dışında başka kamera iyileştirmeleri sunabilir

Ünlü duyumcu Ice Universe’ün bu güncellemeyle ilgili olarak daha önce yaptığı paylaşım doğru gibi görünüyor. Söz konusu paylaşımda, Samsung’un nisan güncellemesiyle Galaxy S24 serisinin kamerasını iyileştirileceği belirtilmişti. Güncellemenin başka kamera optimizasyonlarını beraberinde getirmesi de muhtemel görünüyor.

Samsung’un Galaxy S24 serisi için hazırladığı en son güncellemeyi kısa süre içinde diğer bölgelerde de dağıtıma çıkarması bekleniyor. Ancak henüz bunun için net bir takvim açıklanmış değil.

İLGİLİ HABERLER