Teknoloji

Samsung Galaxy S22 Ultra dayanıklılık testinden geçti

samsung galaxy s22 ultra

Bir süre önce tanıtılan Samsung Galaxy S22 Ultra, bu hafta itibarıyla bazı ülkelerde kullanıcılarla buluşuyor. Akıllı telefon, piyasaya çıkmasının hemen ardından YouTube kanalı JerryRigEverything’in dayanıklılık testinden geçti.

Testin en başında telefonun ekranının üstünde ekstra bir koruyucu olmadığı bilgisi veriliyor. Ardından çizik testiyle süreç başlıyor. S22 Ultra’nın ekranı Gorilla Glass Victus+ ile korunsa da, Mohs sertlik skalasının 6. seviyesi itibarıyla ekranda çizikler görülüyor. 7. seviyede ise bu çizikler derinleşiyor.

Telefon tamamen metal bir çerçeveye sahip. Bu çerçevede paslanmaz çelik bıçakla kazındığında çizikler oluşuyor. Telefonun tuşlarının ve S Pen’in arkasının da metalden yapıldığı hatırlatılıyor.

S Pen de JerryRigEverything’in testine tabi tutuluyor. İkiye ayrılan kalemin içi de inceleniyor. Burada S Pen’in suya dayanıklı olduğu ve Bluetooth özellikleri için tekrar şarj edilebilir bir kapasitör barındırdığı belirtiliyor.

Tıraş bıçağı S22 Ultra’nın Fantom Siyahı mat arka kapağında tek bir iz bırakmıyor. Kamera lensleri dayanıklı camla korunuyor. Kameraların etrafındaki koruyucu halkalar ise eloksallı metalden yapılmış gibi görünüyor.

Ekran çakmakla tutuşturulduğunda bile parmak izi tarayıcısının çalıştığı ifade ediliyor. Buna ek olarak, tespit alanı çizilmiş olsa bile sensör işlemeyi sürdürüyor.

Samsung Galaxy S22 Ultra yoğun kuvvet uygulandığı zaman da bükülmüyor. Kanalın sahibi, telefonun dayanıklılık testinden başarıyla geçtiği bilgisini de veriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER