Manşetler

Samsung Galaxy S21 FE Ön İnceleme

galaxy s21 fe ön inceleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

2021’in ilk günlerinden bu yana beklenen ve akıbeti zaman zaman soru işareti hâline gelen Samsung Galaxy S21 FE, uzun bekleyişin sonunda resmiyet kazandı. Merakla beklenen telefonla ilgili ilk izlenimlerimizi Samsung Galaxy S21 FE ön inceleme yazımızda ve videomuzda bulabilirsiniz.

Galaxy S21 FE, tasarımı itibarıyla Galaxy S21 serisinin diğer üyelerinden çok fazla uzaklaşmıyor. Ancak kamera adasının arka panelin kalanıyla aynı renk olması ve telefonun kenarıyla pürüzsüz şekilde bütünleşmesi, Galaxy S21 FE’ye görsel olarak ayrı bir hava katıyor. Bu kamera adasının hemen yanında da telefonun LED flaşını görmek mümkün oluyor.

Galaxy S21 FE için siyah, beyaz, mor ve zeytin yeşili olmak üzere dört renk seçeneği sunuluyor. Zeytin yeşili ve mor renk seçeneklerinin S21 FE’ye dinamik ve “genç”  bir hava kazandırdığı söylenebilir. Siyah ve beyaz ise klasiklerden şaşmayanların tercihi olacaktır. Samsung Galaxy S21 FE’yi tek elle kullanmak oldukça kolay.

samsung galaxy s21 fe ön inceleme Elleri çok büyük olmayan kişiler bile telefonun arayüzünde cihazı tek elle tutarken rahatça gezinmek mümkün. Buna ek olarak, Galaxy S21 FE’nin hafifliğinin de etkileyici olduğunu söylemek gerekiyor. Kullanmakta olduğumuz diğer telefonla kıyasladığımızda S21 FE’nin hafifliğini oldukça bariz şekilde hissettik.

Elde taşırken hiçbir sıkıntı yaşatmayan ve cepte de ağırlık hissettirmeyen telefonun suya ve toza karşı IP68 dayanıklılık sertifikasına sahip olduğunu belirtmekte fayda var.

Galaxy S21 FE’nin üst kenarında telefonun ikinci mikrofonu bulunuyor. Sağ kenara ise bir şey yerleştirilmemiş. Sol kenarda kullanıcıları güç butonu ve ses kontrol tuşları karşılıyor. Telefonun alt kenarında ise soldan sağa doğru hoparlör ızgarası, USB-C girişi, mikrofon ve nano SIM kart tepsisinin yerleştirildiği yuva bulunuyor. Görüldüğü gibi, Samsung bu telefonda da 3.5 mm. kulaklık jakına yer vermemiş.

Galaxy S21 FE’nin kalbinde Samsung’un Exynos 2100 işlemcisi bulunuyor. Ülkemizde satılacak modellerde bu işlemciye 8 GB RAM ve 128 veya 256 GB depolama alanı eşlik ediyor. Telefonun depolama alanı artırmak için microSD kart desteğinin bulunmadığını belirtmekte fayda var.

Samsung Galaxy S21 FE’ye ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4500 mAh kapasiteli pil veriyor. Bu pil 25W kablolu, 15W kablosuz şarj desteğine sahip. Telefonun kablolu şarjı USB-C girişi üzerinden gerçekleştiriliyor. Galaxy S21 FE’nin pilinin ne kadar sürede dolduğunu görmek için telefonu detaylı şekilde incelemek gerekiyor.

Galaxy S21 FE’de kullanıcıları 6.4 inç büyüklüğünde Dinamik AMOLED ekran karşılıyor. Ekran telefonun parmak izi tarayıcısına da ev sahipliği yapıyor. Yenileme hızı 120 Hz olan ekran, kısa süreli deneyimimizde bizi oldukça memnun etti. Tepkiselliği yüksek olan ekranı deneyim alanı oldukça aydınlık olmasına rağmen kolaylıkla görebildik ve ekranda bir yansımayla karşılaşmadık. Ekranın orta üst kısmındaki küçük deliğe de telefonun 32 megapiksel çözünürlüklü ön kamerası yerleştirilmiş. Ön kamera çözünürlüğünün Samsung Galaxy S21 ve Galaxy S21 Plus ile aynı olduğunu belirtmekte de fayda var.

Galaxy S21 FE’in arka kamera sistemi de S21 ve S21 Plus’la benzerlik gösteriyor. Bu akıllı telefonda da ana kamera görevini 12 megapiksel çözünürlüklü Dual Pixel kamera üstleniyor. 12 megapiksel çözünürlüklü ultra geniş açılı kamera da telefonda varlığını koruyor. S21 FE’nin kamera sistemi telefoto kamerayla S21 ve S21 Plus’tan ayrılıyor.

S21 ve S21 Plus’ta 64 megapiksel çözünürlüklü telefoto kameraya yer veren Samsung, S21 FE’yi 8 megapiksel çözünürlüklü 3x telefoto kamerayla sunuyor. Kısa süreli deneyimimizde Galaxy S21 FE’nin kamera sisteminin uygun ışık koşulları altında iyi bir iş çıkardığını gördük. Samsung Galaxy S21 FE’nin kamera uygulamasının arayüzü, şirketin diğer telefonlarının kamera arayüzünden çok uzaklaşmıyor. Telefon dik tutulduğunda kamera modları arasındaki geçiş, ekranın alt kısmındaki büyük çubuğun kaydırılmasıyla yapılıyor. Ekranın üst tarafında ise kullanıcıların yararlanabilecekleri araçlara hızlı erişim sağlayan ikonlar bulunuyor.

Galaxy S21 FE kutusundan Android 12 işletim sistemiyle çıkıyor. Bu işletim sistemini Samsung’un One UI 4 kullanıcı arayüzü tamamlıyor. Genel itibarıyla S21 FE yazılım bakımından daha önce Samsung’un telefonlarını kullananların aşina olduğu bir deneyim yaşatıyor.

Kullanıcılar ana ekranın sayfaları arasında gezinirken bir kalabalıkla karşılaşmıyor. Ön yüklü olarak sunulan uygulama ve araçların büyük kısmı gruplandırılmış biçimde gösteriliyor. Bu da S21 FE’nin menüsünün kalabalık görünmemesini sağlıyor. Telefonda Google ve Samsung’un uygulamaları kullanıcıları hazır şekilde bekliyor. Bunlara ek olarak, OneDrive ve Facebook da S21 FE’de yüklü şekilde gelen uygulamalar arasında bulunuyor.

Samsung Galaxy S21 FE, ilk bakışta sunduğu deneyimle kendisinden yaklaşık bir yıl önce tanıtılan diğer S21 serisi telefonlarından, özellikle S21 ve S21 Plus’tan pek fazla uzaklaşmıyor. One UI arayüzünün de bu deneyim benzerliğinde etkili olduğunu söylemek gerekiyor.

samsung galaxy s21 fe ön incelemeTasarım konusunda ise S21 FE, yukarıda da belirttiğimiz gibi, daha “genç” ve dinamik görünüyor. Bu genç görünüm de özellikle zeytin yeşili ve mor renk seçeneklerinde daha baskın şekilde hissediliyor. S21 FE, kamera adasında yapılan tasarım değişikliğiyle ilk bakışta diğer S21 modellerinden ayrılabiliyor. Bunun da telefonun artı hanesine yazılabilecek unsurlardan biri olduğu söylenebilir.

Samsung Galaxy S21 FE hakkındaki daha kapsamlı bilgileri ve deneyim notlarını detaylı incelememizde sizlerle paylaşacağız.

İLGİLİ HABERLER